Slučaj Lapthorne: Ronioci u moru kraj Dubrovnika tragaju za dokazima

RONIOCI Interventne jedinice Policijske uprave dubrovačko-neretvanske danas su započeli s pretragom podmorja na mjestu na kojem je prije četiri i pol mjeseca pronađeno tijelo 21-godišnje Australke Britt Lapthorne.

Slobodna Dalmacija javlja da su ronioci počeli raditi prijepodne te su imali dobre meteorološke uvjete koji su im omogućili da izvrše planirane zarone. No, unatoč dobroj vidljivosti na većim dubinama, koje se kreću od pet do 39 metara, ronioci su se morali poslužiti umjetnom rasvjetom.

U potrazi im se pridružio dubrovački znanstvenik Vladimir Onofri s Instituta za more i priobalje. On će zajedno s policajcima detaljno snimati morsko dno pomoću specijalne kamere, a snimke će naknadnim detaljnim pregledom pomoći dodatnoj potrazi za tragovima koji bi upućivali na uzroke smrti nesretne Australke.

Policiju posebno interesira digitalni fotoaparat Canon kojeg je Britt Lapthorne nosila sa sobom, a u čijoj bi se memorijskoj kartici mogle nalaziti fotografije osobe ili osoba s kojima je provela posljednju noć prije nestanka.

Osim fotoaparata policija će tražiti bilo koji drugi trag koji bi mogao pomoći u rasvjetljavanju njene smrti. Podsjetimo, Britt Lapthorne je nestala 18. rujna rano ujutro, a njeno tijelo je pronađeno 6- listopada u uvali Danče blizu Dubrovnika. Obdukcijom nije utvrđen uzrok njene smrti te nikada nije razjašnjeno kako je tijelo ostalo bez jedne šake i stopala.

R.I.
Foto: Admir Buljubašić / Cropix

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.