Slučaj Šenator: Da se kriminal zaustavilo prije deset godina, danas ne bi galopirao



U TIJEKU današnjeg aktualnog prijepodneva u Saboru potegnulo se i pitanje svjedočenja Milene Šenator. Zastupnik Josip Đakić upitao je ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića kako je moguće da je prošlo deset godina od svjedočenja, te da se tek sad pokreću postupci.

"Uvaženi zastupniče, u deset godina se puno toga promijenilo. Kao prvo donesen je novi ZKP, koji omogućava drukčiji oblik postupanja. Ovo što kažete da postoje natpisi da se predmeti drže u ladicama nije baš točan. Imamo cijeli niz postupaka, kao što su Maestro, Gruntovčani, koji su jako brzo otvoreni i zaključeni, i koji pobijaju takvu ideju", rekao je ministar.

"Mi naravno ne radimo na konkretnim predmetima, ali donosimo uvjete neophodne za funkcioniranje i procesuiranje predmeta. Predložili smo zakone, donijeli sredstva za njihovo svjedočenje. I na primjeru ovog predmeta kojeg ste spomenuli, prije 10 godina bio je drugi ZKP koji nije pružao ovakvu promptnost u postupanju", dodao je.

"Mislim da su svjedočanstva bila jednaka prije deset godina kao i danas. Da je tada kriminal zaustavljen, ne bi i danas galopirao crvenim plavim prašnjavim i blatnim putevima, kao i šorovima", zaključio je Đakić na kraju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.