Službenik u Remetincu zbog obiteljskog nasilja, u Ministarstvu mu dali godišnji

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

ZBOG obiteljskog nasilja pokrenut je kazneni postupak protiv službenika u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture R. K.- a, koji je završio u Remetincu. U Ministarstvu su mu za boravak u zatvoru dali godišnji.

Krenimo od početka. 

Telegram javlja kako je službenik Ministarstva Olega Butkovića u Remetincu završio 26. rujna ove godine, no unatoč tome uspio je ostvariti godišnji odmor.

U tome je mogao imati i pomoć svog odvjetnika, koji s okrivljenikovom punomoći može poslodavcu podnijeti zahtjev za otvaranje godišnjeg odmora.

Službenik koji je inače donedavno bio na rukovodećoj funkciju unutar Ministarstva zbog višednevnog nepojavljivanja na poslu nije snosio nikakve posljedice, niti je javnost znala da je uhićen pod sumnjom za teško kazneno djelo.

Na posao još uvijek ne dolazi zbog "zdravstvenih problema", iz Ministarstva tvrde da nemaju pojma o kaznenom postupku

Nakon što je nedavno pušten da se u nastavku procesa brani sa slobode, R. K. je odmah otvorio bolovanje. Na posao, doznaje Telegram, još uvijek ne dolazi, kako je naveo, zbog zdravstvenih problema.

Iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture uvjeravaju nas kako zbog takve situacije nemaju razlog bilo što poduzeti protiv svog djelatnika. Uz to, tvrde kako nikakvu dokumentaciju o kaznenom postupku što se protiv njega vodi nisu dobili.

R.K. je završio u Remetincu nakon što ga je supruga prijavila za obiteljsko nasilje nad njom i djecom, a tužiteljstvo je zatražilo da mu se odredi istražni zatvor.

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu protiv njega je podignulo i optužnicu, no još nema informacija je li ju Odjel za mladež Općinskog kaznenog suda u Zagrebu potvrdio. Službene informacije o ovom slučaju iznimno su šture.

Prema pisanju Telegrama, odnosi između njega i njegove supruge već su duže teško poremećeni. Par ima i troje djece. Supruga ga je, kako je sama izjavila tijekom ispitivanja, za nasilje odlučila prijaviti nakon što je doznala da ima ljubavnicu. Njezinom iskazu istražitelji su povjerovali te su pokrenuli postupak protiv R. K.-a koji više nije na rukovodećoj funkciji, no i dalje radi u istom sektoru kao viši inspektor.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.