Smijenjena šefica Doma zdravlja Zadarske županije. "Nemarno je obavljala dužnost"

Upravno vijeće Doma zdravlja Zadarske županije danas je na sjednici razriješilo dužnosti ravnateljicu Renatu Bek zbog, kako je među ostalim obrazloženo, nekontroliranih gubitaka te ustanove i nemarnog obavljanja dužnosti što je dovelo do nedostatka liječničkoga kadra.

U obrazloženju se uz ostalo pojašnjava kako je dužnost Upravnog vijeća razriješiti ravnatelja zdravstvene ustanove ako, između ostaloga, ne provodi program rada i razvoja zdravstvene ustanove.

Nadalje navode i kako su razlozi razrješenja Renate Bek nekontrolirani gubici ustanove nastali u obavljanju djelatnosti, neizvršavanje programa rada ustanove zbog kojih dolazi do manjka financijskih prihoda ustanove, nemarno obavljanje dužnosti, što za posljedicu ima sve veći nedostatak zdravstvenog kadra, osobito liječničkog, te veće smetnje u obavljanju djelatnosti ustanove u izvršavanju ugovornih obveza prema Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje.

Razriješenoj ravnateljici ponudit će se sklapanje izmijenjenog Ugovora o radu na neodređeno vrijeme s Domom zdravlja Zadarske županije za radno mjesto koje je odgovarajuće njezinoj stručnoj spremi.

Do raspisivanja natječaja za ravnatelja Doma zdravlja Zadarske županije ustanovu će privremeno voditi pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo Zadarske županije Marko Kolega, koji u roku od 30 dana mora pripremiti postupak natječaja za imenovanje ravnatelja, izvijestila je Zadarska županija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.