Snimljena nova Fritzlova fotografija: Sam i prestrašen šeće zatvorskim dvorištem

BRITANSKI su se mediji domogli fotografije austrijskog monstruma Josefa Fritzla, snimljene za vrijeme njegove samotničke šetnje zatvorskim dvorištem u St. Poeltenu. To je prva njegova novosnimljena fotografija koja se pojavila od njegovog pritvaranja. Suđenje mu počinje 16. ožujka.

> Zatvorenici prijete monstrumu Fritzlu: Do smrti ćemo te silovati četkom za čišćenje zahoda

Fritzl se u zatvoru nalazi pod strogim osiguranjem, ne toliko zbog toga što vlasti strahuju da bi se 74-godišnji Fritzl moga odlučiti na bijeg, koliko zato što bi ga ostali pritvorenici, da ga se domognu, ubili. I sam Fritzl se već žalio kako živi u stalnom strahu od toga da će ga ostali zatvorenici izbosti nožem.

Fritzla je, dok je šetao zatvorskim dvorištem gledajući u pod i s rukama u džepovima, fotografirao jedan od radnika na zgradi s koje puca pogled u dvorište. "Hodao je uokolo pognute glave. Ovo je prvi put da sam ga vidio. Čuli smo da se boji izaći iz ćelije", rekao je radnik koji je The Sunu prodao Fritzlovu fotografiju.

Presuda već 20. ožujka?

Optužnicom se Fritzla tereti za ubojstvo djeteta, silovanje, incest, držanje u zatočeništvu i ropstvo. Očekuje se kako će biti proglašen krivim po svim točkama optužnice i osuđen na doživotni zatvor. Suđenje, koje će započeti 16. ožujka, trebalo bi biti ekspresno i presuda Fritzlu bi trebala biti izrečena već 20. ožujka.

43-godišnju Elisabeth Fritzl je nakon 24 godine zatočeništva, tijekom kojih se smatrala nestalom, policija iz podruma obiteljske kuće, koja se nalazi u blizini austrijskog grada Amstettena, oslobodila 27. travnja 2008. godine.

Monstruozni otac ju je tijekom dugogodišnjeg zatočeništva seksualno i fizički zlostavljao. Rodila mu je sedmero djece, od kojih je troje s njom od rođenja bilo zatočeno u podrumu, a jedno je nakon rođenja umrlo. Preostalo troje djece Fritzl je uzeo u svoju "zakonitu" obitelj, a svojoj supruzi je rekao da je novorođenčad njihova odbjegla kći ostavila ispred kućnih vrata uz poruku neka se oni brinu o djeci.

I.M.
Foto: The Sun

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.