Solinjanin pregazio policajca pa pobjegao. Ide u zatvor na 7 godina i 10 mjeseci

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Solinjanin Ivan Božić osuđen je na sedam godina i deset mjeseci zatvora zbog pokušaja teškog ubojstva policijskog vježbenika, javlja Dalmatinski portal. Incident se dogodio prije godinu dana u Ulici Domovinskog rata, kada je Božić vozio Golf koji nije bio njegov i pokušao pobjeći od policijske kontrole.

Nakon što nije stao na znak zaustavljanja, Božić je nastavio vožnju, a tijekom bijega slupao je vozilo u Klisu. Golf je bio neregistriran, a Božić nije imao važeću vozačku dozvolu.

Uhićen je dva dana kasnije dok je gledao utakmicu kod prijatelja. U njegovoj krvi su pronađeni narkotici, ali je sudsko vijeće isključilo taj dio optužbe jer je uzorak uzet nekoliko dana nakon događaja.

"Optuženi se ponaša kao žrtva policijske zavjere, ali nije objasnio zašto nije kočio ni stao nakon udara"

Na suđenju, Božić je iznio svoju verziju događaja, ali nije želio odgovarati na pitanja. Tvrdio je da je policajac iznenada izašao na cestu, a svoju vožnju lijevo-desno opravdao je traženjem novčanika i izbjegavanjem parkiranog automobila. Izrekao je i primjedbe na rad policije, istaknuvši da mjesto događaja nije bilo odmah osigurano, što je sudskom vijeću bilo nejasno.

Policijski vježbenik pretrpio je teške ozljede. Prvo ga je udario branik Golfa, a zatim je odbačen na vjetrobran i parkirani policijski kombi. Vještak je isključio mogućnost da je vježbenik odbačen u lijevu traku, kako je tvrdio Božić.

"Optuženi se ponaša kao žrtva policijske zavjere, ali nije objasnio zašto nije kočio ni stao nakon udara. Vijeće smatra da je motiv mogao biti nedostatak vozačke dozvole i neovlašteno korištenje tuđeg neregistriranog vozila", izjavila je predsjednica vijeća, sutkinja Tea Budimlić, piše Dalmatinski portal.

"Sve svaljuje na druge. Vijeće nije ozbiljno shvatilo njegovu izjavu o žaljenju"

Osim za pokušaj ubojstva policajca, Božiću je ukinuta i prethodna uvjetna presuda za tešku krađu iz Šibenika, što je rezultiralo jedinstvenom kaznom od osam godina zatvora. Otegotne okolnosti uključivale su bijeg, skrivanje i potpuni izostanak kritičnosti.

"Sve svaljuje na druge. Vijeće nije ozbiljno shvatilo njegovu izjavu o žaljenju", dodala je sutkinja Budimlić.

Policajac koji je teško stradao stigao je jutros na objavu presude. On se vratio u službu te nije mogao dati izjavu jer je trebao odobrenje svojih nadređenih, piše Dalmatinski portal.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.