Španjolska policija uhitila vođe srpske mafije

Foto: Polizia

Španjolska policija uhitila je u Barceloni dvojicu visokopozicioniranih članova Vračarskog klana, kriminalne organizacije iz Beograda, za kojima je bila raspisana potjera u Srbiji, Austriji i Španjolskoj.

Muškarci, čija imena policija nije objavila, uhićeni su u razmaku od šest dana.

"U Barceloni je 18. listopada uhićen vođa srpskog klana poznat pod nadimkom 'Ludi Johnny', a onda je priveden i čovjek od njegovog povjerenja", priopćila je španjolska policija.

Taj drugi bjegunac bio je tražen u Srbiji zbog ubojstva, u Austriji zbog otmice i nezakonitog pritvaranja, a u Španjolskoj zbog ozljeđivanja.

Prijeti mu zatvorska kazna od 40 godina

"Prijeti mu zatvorska kazna od 40 godina", priopćila je policija u Španjolskoj. Bio je bijegu nakon sudjelovanja u ubojstvu člana suparničkog klana nestalog u ožujku 2020., čije je tijelo pronađeno mjesec dana kasnije u bunaru kod Sopota u Srbiji s prostrjelnom ranom.

Ubojstva između pripadnika Vračarskog klana i njihovih teritorijalnih rivala iz Škaljarskog klana počela su 2014. zapljenom pošiljke kokaina u španjolskoj luci Valenciji. U njihovom sukobu je do danas ubijeno više od 60 osoba, izvijestila je španjolska policija.

Uhićenog se također tereti da je u Austriji sudjelovao u otmici i mučenju pripadnika suparničke bande. Žrtvu su pod izlikom posla pozvali u hotel, oteli su ga i pretukli te zatražili njegovog oca da plati milijun eura za njegovo oslobađanje.

S obzirom na ozbiljnost zločina i djelovanje bjegunca u više zemalja, pokrenuta je međunarodna istraga kojom je koordinirao EUROPOL, ured za suradnju europskih policija. U istrazi su sudjelovali policajci iz Austrije, Srbije, Njemačke, Hrvatske, Slovenije, Francuske i Italije.

"Ovim uhićenjem, koje se pridodaje onom od 18. listopada kada je priveden 'Ludi Johnny', zadan je težak udarac vodstvu Vračarskog klana", poručila je španjolska policija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.