Spar predstavio golemi logistički centar. Proteže se na 75.000 četvornih metara

Foto: Spar Hrvatska

Trgovački lanac Spar Hrvatska predstavio je svoj novi logistički centar u Donjoj Zdenčini, vrijedan više od 110 milijuna eura, koji je smješten na parceli od 370.000 četvornih metara, a sam centar s tri hale proteže se na 75.000 četvornih metara.

Predsjednik Uprave Spar Hrvatska Helmut Fenzl istaknuo je tom prigodom da je riječ o investiciji koja je ključna za osiguravanje daljnjeg razvoja i operativne izvrsnosti. S ovim logističkim centrom, kako je rekao, spremni su za budućnost. 

Spar Hrvatska uskoro obilježava dva desetljeća poslovanja na hrvatskom tržištu tijekom kojih je izgradio mrežu od 140 trgovina u više od 55 gradova, a to zahtijeva, kako je kazao, iznimno učinkovit logistički sustav. Upravo stoga je ovaj logistički centar važan.

Smanjivanje potrošnje električne energije

"U 20 godina poslovanja premašili smo brojku od milijardu eura prometa i kad dosegnete tu razinu poslovanja, jako je bitno da skladište bude rađeno po vašoj mjeri. Treba biti onoliko veliko da služi za budućnost i to smo dobili s ovim skladištem", kazao je Fenzl, napominjući da taj logistički centar znači bolju kvalitetu u opskrbi njihovih trgovina te u konačnici bolju uslugu prema kupcima i dobavljačima.

Smatra i da će ta investicija od 110 milijuna eura biti jedna o najvećih u Hrvatskoj u ovoj godini. Sparov logistički centar ima kapacitet od 100 tisuća paleta i opremljen je s više od 170 rampi, čime kompanija zamjetno podiže svoje kapacitete opskrbe za cijelu Hrvatsku. U logističkom centru je u ovoj prvoj fazi otvoreno 500 radnih mjesta.

Spar je, napominju, u svoj novi logistički centar u cijelosti uveo LED rasvjetu te su zasebne prostorije ili zone unutar centra opremljene senzorima svjetla koji reguliraju potrebu za paljenjem, odnosno gašenjem rasvjete, kako bi se značajno smanjila potrošnja električne energije i povećala energetska učinkovitost objekta. 

Dobra prometna povezanost

Član Uprave Spar Hrvatske Danijel Vidiš je kazao kako je projekt izgradnje novog logističkog centra završen u iznimno ambicioznom roku od svega 20 mjeseci, unatoč složenosti svih tehničkih i operativnih sustava koji omogućuju njegovu vrhunsku funkcionalnost.

Lokacija je, kako je rekao, odabrana zbog izvrsne prometne povezanosti s ostatkom Hrvatske, što osigurava optimalnu distribuciju. S obzirom na vrijednost investicije i stvaranje značajnog broja novih radnih mjesta, riječ je o jednom od najvažnijih projekata te vrste u Zagrebačkoj županiji, istaknuo je.

Član Uprave zadužen za logistiku Goran Vukelić je kazao kako je centralizacija svih logističkih operacija na jednu lokaciju bila kompleksan projekt koji su uspješno realizirali u suradnji s timovima i stručnjacima iz koncerna Spar.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.