Splićani osigurali obroke za 110 afričke djece cijelu školsku godinu

Ilustracija: Ivica Galovic/PIXSELL

Na svečanoj humanitarnoj Večeri povodom proslave 15 godina Marijinih obroka Hrvatska, održanoj u Splitu, donacijama građana i dobročinitelja osigurani su obroci za 110 afričke djece tijekom cijele školske godine.

Prikupljene donacije bit će usmjerene u program školske prehrane u kuhinji "Split, Croatia" koja se nalazi u Zambiji i hrani 348 djece, a otvorena je zahvaljujući velikodušnosti građana Splita, priopćila je danas humanitarna udruga Marijini obroci.

Prošle godine je zbog hrvatskih dobročinitelja 86.000 djece imalo topli obrok na mjestu obrazovanja

Iz udruge navode kako je humanitarnoj Večeri prisustvovalo stotinjak gostiju koji su pozdravili osnivača Marijinih obroka, Magnusa MacFarlane-Barrowa i prisustvovali projekciji mini-dokumentarnog filma "Zrnca nade".

Udruga Marijini obroci počela je u Hrvatskoj djelovati 2009., a tijekom proteklih 15 godina hrvatski donatori su novčanim i volonterskim doprinosom otvorili 32 školske kuhinje u zemljama poput Benina, Ekvadora, Malavija i Zambije.

Zahvaljujući potpori hrvatskih dobročinitelja, prošle godine je 86.000 djece svakodnevno na mjestu obrazovanja primilo topli obrok.  Međunarodna organizacija Marijinih obroka svakodnevno hrani više od 2.4 milijuna djece u 17 zemalja diljem svijeta, priopćili su iz te udruge.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.