Splićani prosvjedovali zbog ukidanja parkinga. Ivošević: Uložili smo u garaže

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL, Ante Cizmic/CROPIX

Sedamdesetak stanara Ulice Matice hrvatske u Splitu večeras je izašlo na ulicu prosvjedujući zbog toga što je grad Split ukinuo parkirna mjesta na dijelu njihove ulice što im, ističu, otežava svakodnevni život i prilaz njihovim kućama, a nije im ponuđeno zamjensko rješenje.

Stanari su prosvjedovali na pješačkom prijelazu kod dječjeg vrtića, preko kojega su strpljivo stalno prelazili. Novinarima su izjavili kako im nije ponuđeno nikakvo zamjensko rješenje te da su i bez ove odluke splitske gradske uprave imali problema s parkiranjem, a sada je problem još veći.

FOTO U Splitu prosvjedovali zbog ukidanja parkinga: "Tu će posaditi cvijeće"

Nakon prosvjeda na Facebooku se oglasio dogradonačelnik Bojan Ivošević.

Ivošević: Da možemo, parkirali bi u dnevnom boravku

"Grad Split je uložio 7.2 milijuna eura i izgradio dvije garaže sa 600+ parkirnih mjesta kako bi uveo red u okolici garaža.

Za one koji su možda zaboravili: nogostup služi za pješake, zelena površina za biljke, garaža za auta, a ne kako je to bio slučaj u Ulici Matice hrvatske gdje su vozila vozila nogostupom i ugrožavala pješake, parkirala na zelenoj površini i uništavala zelenilo, a izgrađene garaže u blizini su imale slobodnog mjesta.

Na fotografijama vidite usporedbu ta dva svijeta. Mi biramo ovaj drugi", napisao je na Facebooku.

U komentaru je dodao: Postali smo društvo koje da može u dnevnom boravku bi parkiralo, kad na more ide u more bi s autom ušlo. Zbilja nevjerojatno. 300m inače svjetski rekorder pretrči za 30.69s. Laganim hodom to je tri minute.

Uz napomenu da ovi što imaju parking/garažu na svojoj parceli i pristup istoj uredno i dalje tu mogu parkirati", napisao je Ivošević.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.