Splićanin tvrdi da su migranti oteli djeda njegova prijatelja, policija sve istražuje

Foto: Facebook/Google maps

SPLITSKA policija danas je izvijestila o događaju oko migranata koji su navodno prisilili starijeg hrvatskog državljanina iz Aržana da ih odvede kroz šumu.

Naime, društvenim mrežama proširila se objava jednog Splićanina koji tvrdi da su migranti oteli djeda njegova prijatelja u okolici Aržana.

Status koji je jučer objavljen na Facebooku prenosimo u cijelosti:

"Prijatelju su migranti jučer oteli dida M.B., četvorica njih u okolici Aržana. Jedan od četvorice imao je uperen pištolj, te su prisilili starog čovika koji je nedavno imao i operaciju da ih kroz šumu odvede na lokaciju označenu na topografskoj karti te mikrolokacije.

Čovik je prolazio kroz šumu i drače, sve dok ih nije doveo na lokaciju koju su tražili. Tamo ih je dočekala druga skupina migranata, pa su dida pustili nazad.

Vratio se doma izmoren i izgreban, jer je pješačio nekoliko kilometara kroz šumu. Jedan od četvorice govori bosanskim jezikom, ne baš savršeno."

Policija je jučer na upit Dalmacije danas odgovorila da nema dojavu o ovom slučaju, da bi danas poslali novo priopćenje.

Policija: Provodimo istragu o slučaju

"U odnosu na zaprimljenu prijavu da 73-godišnjeg muškarca da su mu u nedjelju 30. kolovoza, za sada nepoznati muškarci, oko 15 sati navodno zaprijetili oružjem, dok se vraćao iz Republike Hrvatske u Republiku BIH gdje trenutačno boravi te ga prisilili da ih odvede kroz šumu, provodimo kriminalističko istraživanje.

Prema prvim zaprimljenim informacijama sve je upućivalo na to da s navedeni događaj odvio na području Bosne i Hercegovine te je u suradnji s nadležnim tijelima Bosne i Hercegovine započeto kriminalističko istraživanje.

Daljnjim provođenjem mjera i radnji u cilju utvrđivanja svih bitnih činjenica policijski službenici jučer tijekom dana obavili su detaljan razgovor s oštećenim, te su s istim izašli su na mjesto događaja kako bi utvrdili gdje se točno događaj dogodio. 

Obavljenim očevidom utvrđeno je da se događaj najvjerojatnije dogodio uz samu granicu i to nekih 50 metara u Republici Hrvatskoj. Na okolnosti ovog događaja u tijeku je kriminalističko istraživanje", stoji u priopćenju PU splitsko-dalmatinske.

Pauk se obratio Ravnateljstvu civilne zaštite MUP-a

Splitski gradski vijećnik i povjerenik Civilne zaštite Martin Mladen Pauk još je u nedjelju u svom statusu napisao da su zabilježena dva slučaja vezana uz ilegalne migrante u kojima je, kako on kaže, došlo do napada. Jedan se navodno dogodio u Splitu, a drugi u Aržanu.

Ilegalni migranti su navalili punom silom. Slučaj prvi, prije tri dana, Split - njih četvorica su napali i napastovali...

Objavljuje Martin PaukNedjelja, 30. kolovoza 2020.

Rekao je da se na ovu temu obratio Ravnateljstvu civilne zaštite MUP-a.

"Kao povjerenik civilne zaštite sve sam prijavio i pozvao građane na podizanje svijesti s ciljem samozaštite te na prijavljivanje počinitelja kaznenih djela. Nadležne službe svakodnevno prate moj profil i objave te reagiraju sukladno istima, stoga i sada očekujemo žurnu reakciju Ministarstva unutarnjih poslova. Kako je moguće da čovjek prijavi otmicu od strane migranata, a da o tome ne postoji izvještaj ili odgovor na službeni upit?

Mi smo punopravni građani Republike Hrvatske te očekujemo zaštitu od strane institucija iste. Onog trenutka kad institucije prestanu kvalitetno djelovati stvara se kaos i bezakonje, a to dovodi do masovne psihoze koja će na koncu rezultirati spiralom zločina i zla. Građani se ne osjećaju sigurno u vlastitim selima i gradovima, vrijeme je za reakciju nadležnih službi", poručio je Pauk.

Ravnateljstvo civilne zaštite MUP RH Molimo očitovanje. Kao povjerenik civilne zaštite sve sam prijavio i pozvao...

Objavljuje Martin PaukPonedjeljak, 31. kolovoza 2020.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.