Splitska policija na mukama: Obračun podzemlja, gore motocikli dilera

SPLITSKA policija našla se na sto muka. Sinoć je u Stepinčevoj ulici izgorjela tri godine stara Yamaha TDM 900, vrijedna 50.000 kuna. Motocikl je prije samo dva mjeseca kupio Dino Brkljača, redar kluba Vanilla na Poljudu. I prije nego što je završio očevid, sumnjao je da se radi o sabotaži. Kasno popodne stigla je i službena potvrda da je Yamaha potpaljena. 

Zahtjevan posao, prijatelji u sukobu sa zakonom

Brkljača se bavi zahtjevnim poslom, moguće je da mu se netko sveti, a moguće je i da se netko namjerio na prijašnjeg vlasnika, njegovog prijatelja Igora Vesanovića, koji je 2007. godine uhvaćen kako dila speed pred Osnovnom školom Marjan. Zaplijenili su mu osam pizeva, sve skupa 30 grama droge.

Brkljača je ljetos imao incident u prometu. Na križanju Vinkovačke i Ulice Bruna Bušića pijan je odvalio šamarčinu momku kojeg je umalo zgazio. Razbio je staklo na zaustavljenom Golfu, a vozačici se učinilo da joj je htio priprijetiti pištoljem. Policija mu je pronašla hrvatski samokres sa tri okvira i gomilom streljiva. Dino kaže da je to riješeno i da nije kažnjavan, jer u protivnom ne bi mogao raditi kao zaštitar. Sve ga je prilično uzrujalo, nada se da će slučaj policija što prije zaključiti.

Tko je zapalio Trešnjićevog Burgmana?

Situacija s paležom motocikala u Splitu više je nego ozbiljna, jer je prošli tjedan u prah i pepeo pretvoren Suzuki Burgman 650 Frane Trešnjića, koji je svojedobno također imao problema s drogom. Potpaljivač se okuražio nakon što je dočuo da je Frane završio u zatvoru, jer su ga ponovno uhvatili da vozi bez položenog vozačkog ispita. Burgman inače nije bio u voznom stanju, no šteta je svejedno procijenjena na nekih 35.000 kuna.

Policija se nije htjela službeno očitovati o tome kako su motocikli potpaljeni jer bi im to upropastilo poligraf ako (ikad) pronađu sumnjivce. Za nedavna miniranja po Splitu optužili su braću Svalina s Brda i braću Ahmeti iz Kopilice. Sude im, inače, za organizirano dilanje heroina, a Uskok drži da su eksplozivom plašili konkurenciju. Je li krenula nova runda obračuna?

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.