Sprema se novo rješenje za zauzimanje javne površine u Varšavskoj?

GRAD Zagreb kao investitor izgradnje rampe za ulazak u buduću podzemnu garažu u Varšavskoj odlučio je odustati od dosadašnjeg projekta, te je napravio novo rješenje za zauzimanje javne površine.

Kako prenosi Večernji list, promjena projekta dogovorena je na neslužbenom sastanku održanom u srijedu, na kojem su predstavnici Grada na čelu sa Željkom Horvatom, Hoto grupa, uključujući Tomu Horvatinčića, i izvođači iz Tehnike raspravljali o problemu preuskog gradilišta, koje je prolaz u Varšavskoj suzilo na svega 75 centimetara.

U ponedjeljak će, prema istom izvoru, novo rješenje za sve faze radova, s proširenim razmacima od tri, odnosno 1,60 metara, biti predstavljeno MUP-u, a potom će se u novinama objaviti poziv na javni uvid te će projekt biti uručen stanarima. Nakon toga slijedi rok žalbe od četrnaest dana, potom projekt treba potvrditi i nadležno ministarstvo.

Horvat: Zahvalan sam aktivistima jer su ispravno uočili problem

Ako stanari ulože žalbe, kao što je bio slučaj kod prvoga neuspjelog rješenja, proces bi mogao trajati i do dva mjeseca, no unatoč tomu Željko Horvat tvrdi da je zahvalan aktivistima, koji su protestirali zbog suženja prolaza, jer su ispravno reagirali uočivši ovaj tjedan kršenje rješenja.

"Drago mi je da postoji civilna kontrola, neka je bude i dalje", rekao je Horvat, koji tvrdi kako se iznenadio i razljutio kada je shvatio da je izvođač radova, tvrtka Tehnika, bez njihovog znanja suzila prolaz i onemogućila prolaz vatrogascima i dječjim kolicima. Kaže da se naljutio i na Hoto grupu, koja je tim povodom davala izjave iako s tim  projektom nema veze jer je investitor Grad. Vezano uz krim-istragu o sklapanju štetnog ugovora Grada i Hoto grupe za rampu, Horvat je rekao da surađuje s policijom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.