Srbija protiv nasilja poziva ljude na ulice: "Tražimo poništenje izbora u Beogradu"

Foto: A.H./ATAImages/PIXSELL

Oporbena koalicija Srbija protiv nasilja pozvala je nakon jučerašnjih izbora Beograđane na prosvjed protiv "krađe izborne volje". Kako su naveli u priopćenju, na temelju 81 posto prebrojanih glasova u Beogradu, lista Srpske napredne stranke ima 21.000 glasova više od liste Srbije protiv nasilja.

"S obzirom na to da je više od 40.000 ljudi bez legalnog prebivališta u Beogradu organizirano dovedeno radi podrške SNS listi, čime je drastično promijenjena izborna volja Beograđana, zahtijevamo poništavanje izbora u gradu Beogradu i ponavljanje glasanja za Skupštinu grada", poručili su, prenosi Nova.rs

Zahtijevaju "čišćenje popisa birača". "Pozivamo građane Beograda na prosvjede zbog krađe izborne volje ispred Gradske Skupštine u 18 sati, odakle ćemo se uputiti prema sjedištu Republičke izborne komisije u ulici Kralja Milana", zaključili su. 

"Sabirni centar je bio Štark arena"

Vučić je sinoć, nekoliko sati nakon zatvaranja birališta, u izbornom stožeru objavio osvajanje apsolutne većine liste SNS na prijevremenim parlamentarnim izborima i prednost te stranke na izborima u Beogradu.

Nositelj liste proeuropske koalicije Srbija protiv nasilja Miroslav Aleksić izjavio da se svjedočilo "neviđenom izbornom nasilju", ustvrdivši da je izdano 40.000 novih osobnih iskaznica za beogradske izbore, te da se glasače dovodilo u Beograd, a "sabirni centar" bila je Štark Arena u koju su organizirano dovedeni glasači iz BiH.

Potpuno je jasno da su u Beogradu stranke oporbe dobile više glasova od stranaka koje su do sada u glavnome gradu predstavljale vlast, rekao je za N1 Dragan Đilas, predsjednik Stranke slobode i pravde te jedan od čelnika koalicije Srbija protiv nasilja.  Poručio je da će braniti izbornu volju građana "svim demokratskim sredstvima". 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.