Srpski parlamentarci: Zabrinjavajuće je da Hrvatska ima vojsku, a Republika Srpska nema

"ZABRINJAVAJUĆA je činjenica da Hrvatska ima vojsku, dok je Republika Srpska nema. Srbiju se ovdje ne spominje, iako bi ona kao jamac Daytona morala pružiti podršku. Nažalost, mi više nemamo resurse za to i Hrvatska to vrlo dobro zna", istaknuo je član Predsjedništva Srpske napredne stranke Božidar Delić u izjavi na Kurir komentirajući napise New York Timesa o mogućnosti da Hrvatska pošalje vojsku na Banju Luku u slučaju proglašenja neovisnosti Republike Srpske.

> NY Times: Ako Republika Srpska proglasi neovisnost, Hrvatska šalje vojsku na Banja Luku!

> Dodik: Ja se neću opet tući, džaba je Hrvatskoj i Srbiji to što su bile u ratu ako budu u EU

> "Hrvatska vojska sigurno neće intervenirati u BiH, ali štitit će naše granice"

Podsjetimo Hrvatska je nakon napisa NY Timesa i službeno opovrgnula bilo kakvu mogućnost slanja svojih trupa preko svoje državne granice, no za dio srpskih parlamentaraca to nije bilo dovoljno.

"Kao i u nekim ranijim slučajevima SAD priprema teren tako da truje medijski prostor i unaprijed proglašava krivce i žrtve. U sklopu toga prave priču koja bi trebalo da pripremi javnost za događaje koji će uslijediti", smatra član Srpske radikalne stranke Dragan Todorović dodajući kako se "zločinac uvijek vraća na mjesto zločina".

Čini se kako je najdalje otišao Borko Ilić zastupnik Demokratske stranke Srbije (DSS) koji kaže kako ga najava eventualne vojne intervencije Hrvatske, u slučaju proglašenja neovisnosti RS-a, ne iznenađuje, jer je hrvatska vojska i ranije ratovala protiv Srba u BiH.

"Ipak, ne znam koliko je to realno i da se dogodi", rekao je na kraju u svojoj izjavi Ilić.

M.M.
Foto: AFP (Arhiva)

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.