Srpski radikali zbog Mladićevog uhićenja organiziraju prosvjed

"POTPUNO sam iznenađen", bila je prva reakcija lidera Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića na uhićenje Ratka Mladića. Nikolić, koji se spominje kao glavni konkurent Borisa Tadića na predstojećim izborima, kazao je da vjeruje kako je akcija koja je dovela do Mladićevog uhićenja bila spremana kroz duži vremenski period, te je pozvao predsjednika da javnosti otkrije sve detalje te akcije.

"Pretpostavljam da je predsjednik Srbije želio razveseliti naciju informacijom da je završio još jedan posao. Mi ćemo sutra izdati priopćenje, ali ovo nije trenutak za stranačke reakcije, ovo je trenutak za reakciju naroda i države. Mnogo je tu pitanja koja treba postaviti. Tko ga je prepoznao? Je li Srbija možda cijelo vrijeme znala gdje se Mladić skriva? Zašto je odlučeno da bude uhićen baš danas? Tadić nam duguje odgovore na mnoga pitanja", kazao je Nikolić.

"S obzirom da Srbija nema slobodne medije, mi ne možemo o Mladićevom uhićenju saznati onoliko koliko je svijet saznao o ubojstvu Osame bin Ladena. Mladića Haški tribunal traži, ali u Srbiji nam ga nikad nisu uspjeli predstaviti kao zločinca i zlikovca. Mislim da većina građana, baš kao ni mi, danas neće znati kako reagirati", kazao je Nikolić.

Radikali najavili prosvjed

Još ekstremniji u svojoj reakciji bio je Dragan Todorović, potpredsjednik Šešeljevih radikala. "Ja ću predložiti da se pod hitno organizira prosvjedni miting protiv uhićenja generala Mladića i da zajedno pokažemo svoje neslaganje ovim gnjusnim činom", kazao je Todorović. Lider Srpske radikalne stranke dodao je i da bi se suđenjem Ratku Mladiću "mogli ugroziti Republika Srpska i njen opstanak".

"Srpski izdajice uhitili su srpskog heroja. Ovo sramotno uhićenje generala Mladića je veliki udarac našim nacionalnim interesima i srpskoj državi. Ovo je režim lažljivaca, prljav, korumpiran i izdajnički režim kojim upravlja tajna policija", kaže glasnogovornik radikala Boris Aleksić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.