Stigla promjena vremena, upaljen alarm. DHMZ: Očekujte olujne udare, tuču i nevremena

Foto: PIXSELL/Mia Slafhauser, DHMZ

Konačno je stigla zamjetna promjena vremena koju su prognostičari danima najavljivali. 

Nakon višednevnog snažnog toplinskog vala, kojeg su obilježile opasne vrućine, stiglo je osvježenje. No iz DHMZ-a upozoravaju i nakon promjene vremena. 

Narančasti alarm u gotovo cijeloj zemlji

Za cijelu Hrvatsku je objavljeno narančasto upozorenje, što znači da je vrijeme potencijalno opasno za zdravlje.

U najavi je mogućnost jačeg grmljavinskog nevremena, koje može prouzročiti veliku štetu. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča, a mogući su i prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu.

Kiša, pljuskovi s grmljavinom, lokalna nevremena...

"Promjenjivo oblačno i nestabilno. Povremeno će padati kiša, često i u obliku pljuskova s grmljavinom, a lokalno će biti nevremena praćenog pojačanim vjetrom te obilnom oborinom.

Vjetar na kopnu povremeno umjeren sjeveroistočni i sjeverni, a na Jadranu jugo, ujutro i navečer samo ponegdje i bura. Najviša dnevna temperatura većinom od 25 do 30°C", navodi se u DHMZ-ovoj prognozi vremena za danas.

Nestabilno se očekuje i sutra

DHMZ u svojoj sutrašnjoj prognozi navodi da će vrijeme ostati promjenjivo i nestabilno.

"Promjenljivo i nestabilno. Povremeno će biti kiše, a lokalno su mogući izraženiji pljuskovi uz grmljavinu. Navečer smirivanje i razvedravanje.

Vjetar u unutrašnjosti slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, dok će na moru bura okrenuti na sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najniža temperatura zraka od 16 do 21, na moru između 20 i 25°C. Najviša dnevna između 25 i 30°C", piše u DHMZ-ovoj prognozi vremena za sutra.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.