Stiglo osvježenje, negdje i s kišom. Olujni vjetar može uzrokovati probleme

Foto: Sanjin Strukić/Pixsell

U Hrvatsku je stiglo osvježenje, a ponegdje i s kišom. Prema trenutnim podacima DHMZ-a, kiša pada u središnjoj Hrvatskoj dok je u drugim dijelovima zemlje uglavnom oblačno.

Prema izvješću Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ), danas nas očekuje promjenjivo oblačno vrijeme s povremenom kišom. Posebno u prijepodnevnim satima, na zapadu unutrašnjosti mogući su izraženiji pljuskovi. S druge strane, u Dalmaciji će prevladavati sunčanije i uglavnom suho vrijeme.

Vjetar će povremeno biti umjeren sjeveroistočni. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana očekuje se umjerena do jaka bura, dok će podno Velebita biti olujnih udara. U ostatku Dalmacije prevladavat će većinom umjeren sjeverozapadnjak i jugozapadnjak.

Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se uglavnom između 26 i 31°C.

Upozorenja na snazi

Na snazi su i upozorenja Meteoalarma. Područje Velebitskog kanala je pod crvenim upozorenjem zbog olujnog vjetra. Istra i Kvarner pod narančastim također zbog vjetra, dok su sjever Dalmacije zbog vjetra te zagrebačka i karlovačka regija zbog izraženijih pljuskova s grmljavinom pod žutim upozorenjem.

Sutra slično

Sutra nas očekuje promjenjivo i nestabilno vrijeme u većini krajeva. Povremeno će biti kiše i pljuskova s grmljavinom, koji će lokalno biti izraženiji. Na Jadranu i uz obalu ovi pljuskovi bit će češći u prvom dijelu dana, dok će se u ostalim krajevima pojavljivati poslijepodne. Na krajnjem jugu Hrvatske očekuje se uglavnom suho vrijeme.

Vjetar će većinom biti slab sjeveroistočni, dok će na Jadranu ponegdje puhati umjerena, u početku još jaka bura podno Velebita. Od sredine dana u Dalmaciji će zapuhati jugozapadnjak i jugo.

Jutarnje temperature kretat će se uglavnom od 13 do 18°C, na moru između 19 i 24°C. Najviša dnevna temperatura iznosit će od 26 do 31°C, dok će u gorju biti nešto niža.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.