Stiže promjena vremena

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Stiže promjena vremena.

Sutra će sa zapada biti sve oblačnije, uz jačanje južine, a ponegdje će biti i malo kiše. Kiša će biti češća i obilnija u utorak, kad je lokalno moguće i nevrijeme, prognoziraju Kristina Klemenčić Novinc i Zoran Vakula za HRT.

Ponedjeljak još razmjerno stabilno

Sutra će još u Slavoniji, Baranji i Srijemu prevladavati sunčano. Vjetar uglavnom slab te će ponegdje uz obale rijeka biti jutarnje kratkotrajne magle. Jutro ponovno svježe uz najnižu temperaturu od 6 do 9 °C, a najviša će biti od 25 do 27 °C.

U središnjoj Hrvatskoj će uz više oblaka i dnevna temperatura zraka biti malo niža. Sredinom dana će u najsjevernijim predjelima prolazno zapuhati umjeren jugozapadni vjetar.

Jugozapadnjaka će biti i u gorskoj Hrvatskoj, dok će na obali zapuhati jugo. Tijekom dana oblaka će biti sve više, osobito u Istri, gdje će popodne mjestimice pasti malo kiše. Prema noći kiša je sve vjerojatnija i drugdje. Ujutro u kotlinama magla, a na moru je moguća sumaglica. Najniža temperatura od 7 °C u Lici do 18 °C na otocima, najviša između 20 i 25 °C.

Na srednjem Jadranu i u Dalmaciji i do 26 °C. Zapuhat će umjereno jugo i južni vjetar te navečer jačati. More stoga u prvom dijelu dana mirno ili malo valovito, zatim prema otvorenom dijelu umjereno valovito. Bit će djelomice sunčano.

Na krajnjem jugu Hrvatske bit će sunčanije. Uz slabo do umjereno jugo temperatura zraka će od jutarnjih 17 do 19 °C ponegdje porasti i do 26 °C.

Opet promjenjivo

Utorak u unutrašnjosti oblačniji, povremeno uz kišu. Lokalno će biti izraženijih pljuskova praćenih grmljavinom i pojačanim vjetrom. U gorskoj Hrvatskoj i unutrašnjosti Dalmacije izgledna je i obilnija oborina. Od srijede sunčanije, a kiša rjeđa. Zapuhat će umjeren jugozapadni i južni vjetar koji će u četvrtak još pojačati. U četvrtak danju toplije.

I na Jadranu će četvrtak biti najtopliji uz najviše sunčanih razdoblja iako će na sjevernom Jadranu i dalje biti razmjerno nestabilno i mjestimice s kišom. No do srijede će povremene kiše biti i drugdje, osobito u utorak, kad valja računati na neverine. Umjereno i jako jugo i južni vjetar nakratko će u drugom dijelu utorka okrenuti na umjeren jugozapadnjak.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.