Turudić prijavio osam nekretnina, vozi auto od 67.000 eura. Evo što sve ima

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

IVAN Turudić imenovan je u saboru novim glavnim državnim odvjetnikom. 

Provjerili smo njegovu imovinsku karticu. On je prijavio osam nekretnina, u što spadaju kuće, garaže i vinogradi. Dio je kupio vlastitim sredstvima, a dio je dobio na temelju ugovora o doživotnom uzdržavanju. 

Zanimljivo je da se u kupoprodajnom ugovoru i zemljišnim knjigama kao prodavatelj stana u kojem danas stanuje Turudić pojavljuje Hrvatska radiotelevizija, gdje ni Turudić ni njegova supruga nikad nisu radili. Otkrili smo i da je u istom mjestu kao i bivši HDZ-ov ministar Tomislav Tolušić, u razmaku od samo tjedan dana, i Turudić kupio vinograd. Pronašli smo i jednu klijet u vlasništvu Turudića, koja se ne nalazi u imovinskoj kartici.

Sudac Ivan Turudić prijavio je u svojoj imovinskoj kartici kuću na zagrebačkom Črnomercu od 120 kvadrata, koju je procijenio na 220 tisuća eura, te jedno garažno mjesto, procijenjeno na 10 tisuća eura. 

Zanimljivo je da je u zemljišnim knjigama vidljivo kako je Turudić taj stan kupio prije dvadesetak godina od Hrvatske radiotelevizije. Provjerili smo i kupoprodajne ugovore pa se tako u jednom kupoprodajnom ugovoru spominje direktor HRT-a Ivica Vrkić, a u drugom, koji je zapravo aneks kupoprodajnog ugovora, navodi se bivši ravnatelj HRT-a Vanja Sutlić.

Od ostale imovine Turudić je prijavio oranicu u Virovitici od 14.806 kvadrata, koju je dobio na temelju ugovora s djedom o doživotnom uzdržavanju, a na temelju istog ugovora dobio je i kuću s okućnicom, također u Virovitici, ukupne procijenjene vrijednosti pet tisuća eura. Riječ je o 1/8 vlasništva nad kućom.  

U Rezovačkim vinogradima kupio je oranicu od 2307 kvadrata te tri vinograda u Milanovcu od 759, 2655 kvadrata te 2664 kvadrata. Tri vinograda procijenio je na 4400 eura, dok je oranica u Rezovačkim vinogradima procijenjena na svega tisuću eura. Supruga je vlasnica stana od 63 kvadrata u Zagrebu, procijenjenog na 132 tisuće eura.

Leasing od 67 tisuća eura

Turudićeva supruga prijavila je stan u Zagrebu od 63 kvadrata, koji je procijenjen na 132 tisuće eura, a od pokretnina prijavio je Volkswagen Polo iz 2019. godine, no ima i leasing na osobno vozilo u vrijednosti 67 tisuća eura od lipnja 2022. godine. Ne navodi se koje vozilo. Mjesečna rata za taj leasing iznosi 600 eura. 

Turudić je prijavio i stalne prihode u bruto iznosu od 4200 eura do 4350 eura. Prijavio je i štednju supruge od 64 tisuće eura te 20 tisuća američkih dolara. Izvor dolara je štednja i dar sina. Na supruzi je i kredit od 50 tisuća eura iz 2017. godine. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.