KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Stožer donio stroge mjere, cijela Udbina u karanteni

Foto: Pixsell

STOŽER Ličko-senjske županije donio je Odluku o proglašenju karantene za područje Općine Udbina.

Nakon što je jučer u Udbini dijagnosticiran jedan slučaj covida-19, u subotu su potvrđena četiri nova slučaja zaraze, i to kod bliskih kontakata zaražene osobe. Svi su iz Udbine, odnosno iz dvije susjedne obitelji.

Uzeto je ukupno devet briseva te traje daljnja epidemiološka obrada, a Ivan Stanić, epidemiolog Zavoda za javno zdravstvo iz Gospića, rekao je Hini da dva dana rade bez prestanka kako bi ustanovili put zaraze i spriječili da itko zaražen, možda potpuno bez simptoma, raširi žarište.

"Mala je to sredina i dajemo sve od sebe da ustanovimo sve kontakte, mislim da smo bili uspješni, a koliko, znat ćemo za 5 do 6 dana. Zarazu je u Udbinu vjerojatno donijela supruga prvooboljelog, koja nema izražene simptome, ali je potvrđeno zaražena, no redoslijed zaraze nemamo jer, osim muškarca koji je sa srednje teškim simptomima u bolnici, ostali nemaju simptome ili su slabo izraženi", rekao je Stanić.

Potvrđeno zaražene osobe dobrog su zdravstvenog stanja pa se nalaze na kućnoj njezi, ali u strogoj samoizolaciji.

"Trenutno je na području Ličko-senjske županije ukupno šest pozitivnih osoba, dok je jedna osoba izliječena. Provedeno je testiranje nad prvooboljelom osobom s područja grada Senja te su potvrđeni negativni rezultati testiranja", poručili su iz Stožera.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.