Strauss-Khanova supruga dobila mjesto glavne urednice francuskog izdanja Huffington Posta

SUPRUGA bivšeg čelnika MMF-a Dominiquea Strauss-Khana, Anne Sinclair proglašena je glavnom urednicom Le Huffington Posta, francuskog izdanja popularnog američkog novinskog portala, objavio je danas L'Express.

Ranije se nagađalo da se 63-godišnja našla u užem izboru za taj položaj u upravi novog i dugo očekivanog novinskog portala. Da li namjerno ili ne, vijest o njezinom proglašenju u javnost je procurila kada je novinama upućena pozivnica za predstavljanje Le Huffington Posta.

Francusko izdanje portala s radom kreće 23. siječnja, a za Sinclair koja je poznata po svojim televizijskim intervjuima sa slavnima tokom osamdesetih godina prošlog stoljeća novo će radno mjesto označiti povratak novinarstvu nakon što je 1997. kada je njezin suprug postao ministar financija u Francuskoj, odustala od dopisničke karijere.

Iako su mnogi amerikanci sumnjali u njezinu odanost, čvrsto je stajala uz svog muškarca

Ujedno, ovo bi moglo značiti i novi cilj i početak za bračni par čiji odnos se našao pod povećalom nakon što je Strauss-Khan izgubio mjesto glavnog pretendenta u utrci za novog francuskog predsjednika zbog toga što ga je u svibnju prošle godine sobarica iz njujorškog hotela optužila za seksualni napad.


Optužbe protiv njega su odbačene nakon što su tužitelji u pitanje doveli sobaričin kredibilitet.

Iako su mnogi Amerikanci sumnjali u  Sinclairinu beskrajnu odanost suprugu, ona je čvrsto stajala uz bok Strauss-Khana tokom nekoliko mjeseci koliko je trajala istraga i suđenje.

Platila mu je jamčevinu az izlazak iz zatvora i davala je 50 tisuća dolara mjesečno za najam kuće u Tribecci u kojoj je bio u kućnom pritvoru.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.