Vraća se struja u Crnoj Gori

Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Gotovo cijelo područje Crne Gore bilo je u petak bez struje 40 minuta, nakon čega je krenulo postupno uključenje, piše crnogorski list Pobjeda. Struje, međutim, i dalje nema u Dalmaciji, BiH i Albaniji. 

U kratkom priopćenju Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) navodi se da je problem bio ispad na crnogorskoj elektrodistribucijskoj mreži.

Kako saznaje Televizija Vijesti, od gradova u Crnoj Gori struju su sve vrijeme imali samo Pljevlja i Žabljak.

Istodobno je bez struje ostala cijela Bosna i Hercegovina, javlja Dnevni avaz. Posebno je kaotično u Sarajevu, javlja list, gdje je iz mreže ispala kompletna prometna signalizacija. Struje nema ni u Tuzli, Brčkom, Banjoj Luci, Mostaru, Zenici, Jajcu.  

Tanjug, pak, javlja da struje nema ni u dobrom dijelu Albanije, odnosno u gradovima Tirani, Draču, Elbasaniju, Gjirokastri, Skadru. Po prvim informacijama, uzrok je kvar na visokonaponskim vodovima.

Kako Hina neslužbeno doznaje iz Hrvatskog operatora prijenosnog sustava, dogodio se raspad elektroenergetske mreže kroz tri države - prvo je krenulo iz Crne Gore, potom je prekid struje zahvatio Bosnu i Hercegovinu, a zatim i dio Hrvatske - cijelu Dalmaciju, pa sve do Rijeke, navodno do trafostanice Brinje. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.