Studenac preuzima zagrebački trgovački lanac

Foto: Decentia

Studenac planira preuzeti 36 trgovina zagrebačkog lanca Decentia i tako nastaviti svoju strategiju širenja uključivanjem lokalnih i regionalnih trgovačkih lanaca u svoju mrežu, priopćeno je u srijedu iz tog trgovačkog lanca.

Transakcija je trenutno u procesu odobrenja Hrvatske agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN).

U priopćenju se navodi da će po završetku procesa Studenac ojačati svoju poziciju u kontinentalnoj Hrvatskoj, posebice u Zagrebu, gdje će biti dostupan kupcima na više od 130 lokacija.

Studenac od 2018. više nego utrostručio broj svojih trgovina

Decentia je zagrebački trgovački lanac osnovan 2001. godine koji je lani ostvario prihod veći od 34 milijuna eura. Prosječna veličina prodajne površine trgovina je 110 četvornih metara.

Studenac tako nastavlja razvijati strategiju organskog rasta, odnosno otvaranja vlastitih trgovina te preuzimanjem i uključivanjem maloprodajnih lanaca u svoju mrežu. Studenac je tako više nego utrostručio broj svojih trgovina od 2018. godine.

Do kraja 2023. tvrtka je upravljala s 1.265 trgovina diljem Hrvatske i tako uspostavila snažnu prisutnost u lokalnim zajednicama, od urbanih središta, poput Zagreba i Splita, do ruralnih područja s nižom gustoćom naseljenosti, zaključuje se u priopćenju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.