Sud u Georgiji odbacio optužbe protiv Trumpa zbog pokušaja promjene rezultata izbora

Foto: EPA

Sud u Georgiji danas je odbacio dvije kaznene točke u slučaju uplitanja u izbore 2020. protiv republikanskog predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa i jednu točku protiv saveznika bivšeg predsjednika.

Okružni sudac Fulton Scott McAfee utvrdio je da državni tužitelji nisu imali ovlasti za podizanje tih optužbi, koje su se odnosile na navodno podnošenje lažnih dokumenata saveznom sudu.

Trump pokušao promijeniti ishod izbora

McAfee je dopustio da se ostatak slučaja pokrene, koji uključuje osam optužbi protiv Trumpa. Trump i 14 suoptuženika izjasnili su se da nisu krivi za reketarenje i druge optužbe koje proizlaze iz, kako tužitelji tvrde, plana da se poništi njegov tijesan poraz u Georgiji na izborima 2020.

Današnja odluka odnosi se na tvrdnje da su Trump i njegovi saveznici prikupili lažiranu listu birača te su podnijeli tužbu osporivši izborne rezultate koji su sadržavali lažne tvrdnje.

Zasebni federalni slučaj s kojim se Trump suočio zbog svojih nastojanja da poništi izborni poraz također je dramatično usporen presudom Vrhovnog suda SAD-a koja je utvrdila da predsjednici imaju širok imunitet od kaznenog progona.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.