Sud uvažio zahtjev Konzuma, Kolakušić izuzet iz stečajnog postupka

Foto: Index

TRGOVAČKI sud u Zagrebu udovoljio je zahtjevu Konzuma koji je zatražio izuzeće suca toga suda Mislava Kolakušića u stečajnom postupku pokrenutom temeljem prijedloga tvrtke Ovum, doznaje N1.

>> Konzum i dalje ne plaća, tvrtka Ovum ne odustaje od stečaja

Konzum je prošle srijede od predsjednice zagrebačkog Trgovačkog suda Nade Nekić Plevko zatražio izuzeće suca Kolakušića jer smatraju da je "svojim javnim istupima i postupanjem potvrdio svoju pristranost u izvršavanju sudačke dužnosti"

Navode kako je Kolakušić, između ostalog, zakonodavni okvir prihvaćen od Sabora, "pogrešno interpretirao i predstavio javnosti kao 'krađu'", što, po Konzumu, pokazuje subjektivan i pristran odnos.
 
"Zakoni se donose na temelju javne rasprave u kojoj sam kao sudac dužan sudjelovati iz stručnih i moralnih razloga", glasio  je odgovor suca Trgovačkog suda Mislava Kolakušića na zahtjev Agrokorova Konzuma za njegovim izuzećem.

Podsjetimo kako je Ovum podnio prijedlog za stečaj zbog ukupnog duga od 9,5 milijuna kuna. Kao razlog za pokretanje stečaja navodi se prezaduženost kompanije.  Iz Konzuma su svojedobno poručili da je legitimno pravo vjerovnika da podnese takav zahtjev, no da sam zahtjev ne znači i da će doći do pokretanja stečaja niti da će to utjecati na ciljeve restrukturiranja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.