Sudar kod Daruvara. Lakše ozlijeđenog prevozio helikopter, teže ozlijeđenog hitna

Ilustracija: PU bjelovarsko-bilogorska

Jučer oko 15.20 sati došlo je do prometne nesreće u Končanici, općini udaljenoj nekoliko kilometara od Daruvara. Policija je izvijestila da je nesreću skrivio 37-godišnjak u teretnom vozilu daruvarskih registarskih oznaka s priključnim vozilom. 

"Budući da se nije kretao sredinom obilježene prometne trake kotačima je zahvatio bankinu, prešao preko prilaznog mosta, a zatim nastavio vožnju bankinom, pritom udarivši u prilazni most kuće i put, nakon čega se preokrenuo na bočnu stranu.

Zadnjim krajem priključnog vozila udario je u betonski stup nisko naponske električne mreže i dvorišnu ogradu. Nakon toga klizeći se vratio na kolnik te prednjim djelom teretnog vozila prešao na lijevu stranu kolnika namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera i udario u prednji dio osobnog automobila daruvarskih registarskih oznaka s kojim je iz suprotnog smjera upravljao 66-godišnjak.

Od siline udara osobni automobil odbačen je u putni jarak", izvijestila je PU bjelovarsko-bilogorska.

Helikopter prevozio lakše ozlijeđenog, a hitna teško ozlijeđenog vozača

"U prometnoj nesreći oba vozača zadobila su tjelesne ozlijede. 37-godišnjak je hitnom helikopterskom službom prevezen u KB Dubrava gdje su mu utvrđene lakše tjelesne ozljede dok je 66-godišnjak vozilom hitne medicinske pomoći prevezen u Opću županijsku bolnicu Pakrac i bolnicu hrvatskih veterana.

Njemu su utvrđene teške tjelesne ozljede. Protiv 37-godišnjeg vozača teretnog vozila slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru", priopćila je policija.

Za vrijeme provođenja očevida i saniranja kolnika od 15.40 do 20.05 sati bila je zatvorena državna cesta kroz Končanicu, a promet se odvijao obilaznim pravcima, Daruvar - Ivanovo Selo - Grubišno Polje i Veliki Zdenci - Hercegovac - Dežanovac - Daruvar.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.