Sunčano i hladno bit će cijeli tjedan, u Slavoniji ima par centimetara snijega

Osijek jučer Foto: Borna Jakšić/Pixsell

Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda, veći dio Hrvatske danas će uživati u sunčanom vremenu. Temperature izmjerene u 6 ujutro pogledajte u galeriji.

Iako će dan u većini krajeva započeti sunčano, Gorski kotar i Lika te dijelovi središnje i istočne Hrvatske suočit će se s umjerenom do pretežno oblačnom jutarnjom vremenskom slikom. No, očekuje se postupno razvedravanje tijekom dana.

U Gorskoj Hrvatskoj moguća je pojava slabog snijega, stoga se savjetuje oprez u prometu zbog potencijalno skliskih cesta. Vjetar će biti većinom slab, no u nekim će se područjima pojačati na umjeren sjeveroistočni.

Na Jadranu će prevladavati slaba do umjerena bura, ali lokalno može doći do jakih, ponegdje čak i olujnih udara, osobito podno Velebita.

Temperature će biti od -3 do 2°C u unutrašnjosti te toplijih 6 do 12°C na Jadranu.

> Index Vrijeme

Visine snijega jutros u 7 sati

Detaljna prognoza po regijama

Istočna Hrvatska

Većinom sunčano, u prvom dijelu dana ponegdje umjerena i povećana naoblaka. Vjetar uglavnom slab. Najniža jutarnja temperatura između -7 i -4, a najviša dnevna od -2 do 1°C.

 

Središnja Hrvatska

Prevladavat će sunčano, osobito poslijepodne. U prvom dijelu dana ponegdje umjereno do pretežno oblačno, uglavnom na jugu regije. Vjetar većinom slab. Najniža jutarnja temperatura od -8 do -3, a najviša dnevna između -1 i 2°C.

Gorski kotar i Lika

Umjereno i pretežno oblačno, poslijepodne postupno razvedravanje. Mjestimice može biti slabog snijega. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni. Najniža jutarnja temperatura od -8 do -5, a najviša dnevna između -3 i 0°C.

Istra

Pretežno ili djelomično sunčano. Puhat će umjerena do jaka bura koja će do sredine dana oslabjeti na slabu do umjerenu. More će biti malo do umjereno valovito, ujutro ponegdje valovito. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će uglavnom od -1 do 4°C, u unutrašnjosti Istre od -4 do -1°C, a najviša dnevna od 5 do 8°C.

Sjeverni Jadran

Pretežno sunčano. Puhat će slaba i umjerena, mjestimice na udare jaka, podno Velebita i olujna bura, slabjet će prema kraju dana. Najniža jutarnja temperatura između -2 i 3, na otocima malo viša, a u zaobalju i u unutrašnjosti Istre od -5 do -2°C. Najviša dnevna temperatura od 5 do 10°C.

Dalmacija

Uglavnom sunčano uz slabu i umjerenu, mjestimice na udare u prvom dijelu dana još jaku buru. Najniža jutarnja temperatura između 1 i 6, u unutrašnjosti malo niža, a najviša dnevna od 6 do 11°C.

Sutra slično

Hrvatska će sutrašnji dan dočekati pod pretežno sunčanim nebom, ali s nekoliko specifičnih vremenskih obrata, prema najnovijim meteorološkim podacima DHMZ-a.

Ujutro se na istoku zemlje očekuje pojava magle i niske naoblake, no to neće značajnije narušiti sunčani karakter dana. Međutim, prema večernjim satima, na sjeveru Hrvatske prognozira se jače naoblačenje, što bi moglo donijeti promjenu vremenskih uvjeta u tom dijelu zemlje.

Što se tiče vjetra, veći dio dana očekuje se slab vjetar, no navečer će u nekim područjima doći do pojačanja, s umjerenim zapadnim i sjeverozapadnim vjetrom. Na Jadranu će prevladavati slaba do umjerena bura, koja će se tijekom dana pojačavati.

Temperature će se kretati u značajnim rasponima. Najniža jutarnja temperatura bit će između -10 i -5°C u unutrašnjosti, dok će na Jadranu biti nešto toplije, s temperaturama od 0 do 6 °C, iako se na sjevernom Jadranu očekuju i nešto niže temperature. Najviša dnevna temperatura kretat će se od -1 do 4°C u unutrašnjosti, dok će na Jadranu biti toplije, s temperaturama od 7 do 12°C.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.