Pravo vruće ljeto se nastavlja

Foto: Šime Zelić/Pixsell

Vrućine ne jenjavaju iako ulazimo u rujan. Zbog njih je na snazi i narančasto upozorenje Meteoalarma za riječko, splitsko i dubrovačko područje.

Prema DHMZ-u i danas nas očekuje pretežno sunčano i vruće vrijeme. Poslijepodne su uz umjeren razvoj oblaka mogući rijetki lokalni pljuskovi, posebno u područjima uz granicu sa Slovenijom te u unutrašnjosti Istre.

U unutrašnjosti će vjetar biti većinom slab, dok će na moru ujutro puhati slaba do umjerena bura. Sredinom dana vjetar će okrenuti na sjeverozapadni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura kretat će se između 31 i 36 °C.

Sutra slično

Nastavlja se sunčano i vruće vrijeme. Vjetar će uglavnom biti slab, na istoku umjeren sjeveroistočni. Na moru se očekuje burin u noći i ujutro, a tijekom dana mjestimice umjeren sjeverozapadni i jugozapadni vjetar. Najniže jutarnje temperature bit će između 16 i 21 °C, a na moru od 22 do 27 °C. Najviša dnevna temperatura bit će većinom od 30 do 35 °C.

I idućih dana prognozira se nastavak sunčanog i vrućeg vremena. Vjetar će biti slab, povremeno umjeren sjeverni i sjeveroistočni na istoku zemlje. Na moru će noću i ujutro puhati burin, a danju mjestimice umjeren sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Temperatura zraka ostat će bez značajnijih promjena.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.