Suverenisti šire snimku potjere stranih radnika i mladića. Policija: Istražujemo

Screenshot: Facebook

Hrvatski suverenisti su na Facebooku obavili snimku koja je navodno nastala na Jarunu u Zagrebu, a prikazuje incident između stranih radnika i grupe mladića (Suverenisti tvrde da se radi o maloljetnicima, iako se to prema snimci ne može sa sigurnošću utvrditi).

Na početku snimke se vidi kako se skupina stranih radnika, većina ih ima Woltove torbe, vozi na biciklima i stiže do grupe mladića koji stoje na nogostupu. Jedan od stranih radnika prstom pokazuje na dvojicu mladića koji već bježe. Nije jasno što je prethodilo događaju i kako je incident započeo, ali na snimci se može vidjeti torba jednog od radnika na tlu.

Policija upoznata s događajem

Trčećim korakom potom se udaljava i većina ostalih mladića, osim jednoga kojeg taj strani radnik zaustavlja. Mladić diže ruke i govori: "Nisam bio tamo." Radnik mu pokazuje da sjedne na klupu, ali mladić koristi priliku i počinje bježati prema igralištu. Navedeni radnik kreće u potjeru za njim. 

Autor snimke koji trči za njima u sljedećim sekundama snima tlo pa se ne vidi kako se potjera odvija. Međutim, kad podigne kameru, vidi se kako je više stranih radnika uspjelo uhvatiti mladića. Dvojica ga drže za ruke i vode u nepoznatom smjeru, dok on govori: "Nisam ništa učinio. Nisam bio tamo. Momci, nisam ništa učinio."

Iz snimke nije jasno što je prethodilo događajima prikazanima na njoj ni kako je sve završilo. 

Iz Policijske uprave zagrebačke potvrdili su za Index da su upoznati s navedenim događajem te da je u tijeku kriminalističko istraživanje i utvrđivanje svih činjenica i okolnosti događaja.

Wolt: Oštro osuđujemo svaki oblik nasilja

Poslali smo upit Woltu o tome jesu li upoznati sa snimkom, s obzirom na to da strani radnici sa snimke imaju njihove oznake.

"O ovom nemilom događaju saznali smo preko videosnimke koja kruži društvenim mrežama. Tijekom ovog nemilog događaja naši partneri dostavljači bili su angažirani putem agregatora koji surađuje s našom platformom. 

Želimo jasno naglasiti da u potpunosti surađujemo s agregatorom i policijom, koja provodi istragu. S obzirom na to da je istraga u tijeku, slučaj ne možemo dalje komentirati.

Oštro osuđujemo svaki oblik nasilja i čvrsto stojimo uz naše vrijednosti koje promoviraju sigurnost i poštovanje za sve. Zahvaljujemo javnosti na razumijevanju i strpljenju dok čekamo službene informacije i razjašnjenje okolnosti vezanih uz ovaj incident", naveli su. 

Član Predsjedništva Suverenista: Očekujemo brzu reakciju policije

O slučaju se oglasio i Davorin Karačić, član Predsjedništva Hrvatskih suverenista. 

"Hrvatski suverenisti su zgroženi prizorima koji su se dogodili u Zagrebu, gdje su strani azijski radnici napali te maltretirali domaću djecu. Iz samog videa koji su napadači snimili jasno se vidi da se radi o eklatantnom primjeru počinjenja kaznenog djela nasilničkog ponašanja na štetu djeteta.

Hrvatski suverenisti od policije očekuju brzu reakciju, procesuiranje te deportaciju napadača koji ni po čemu nisu kompatibilni s načinom ponašanja u razvijenoj civiliziranoj državi. 

Iskreno se nadamo da ovo neće biti zaboravljen slučaj, a ta djeca tek žrtve prinesene na oltar političke korektnosti i multikulturalnosti koje, nažalost, vladajuća većina želi provesti u Hrvatskoj. Hrvatski suverenisti se iskreno nadaju da poslovni interesi HDZ-ovih uvoznika stranih radnika neće biti iznad i ispred sigurnosti na ulicama hrvatskih gradova", poručio je Karačić.

U posljednjih tjedan dana u Zagrebu je zabilježeno šest napada na strane radnike. 13. kolovoza je grupa napadača napala i opljačkala dostavljača u Susedgradu. 14. kolovoza su dvojica opljačkala Indijca na Črnomercu, a 16. kolovoza je u napadu teško ozlijeđen Indijac na Trešnjevci. Istog dana je pištoljem opljačkan Nepalac. Jučer su opljačkana dvojica stranih taksista na Žitnjaku i u Dubravi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.