SVAĐA Maras: HDZ i Agrokor su vezani pupčanom vrpcom; Plenković: Prestanite s demagogijom!

Foto: FAH

U SABORU je u tijeku rasprava o Zakonu o izvanrednoj upravi, tzv. Lex Todoriću. Prvi je raspravu otvorio SDP-ov Gordan Maras, koji je oštro napao Plenkovića.

"Ne pristajem dijeliti vašu odgovornost za loše odluke, u interesu jedne tvrtke, i malog broja ljudi. Ovo je zakon o Agrokoru, ovo je zakon o Todoriću, želite prikriti kako je problem nastao i eskalirao. Želite prikriti interesnu povezanost vaše vlade i Agrokora. Kroz ovaj zakon ne brinete o najmanjim dobavljačima, niti o onima koji rade u Agrokoru, a kakva je vaša povezanost s Agrokorom moglo bi se govoriti satima.

Imamo indicije da je vaša i prošla vlada doprinijela ovoj situaciji. Odlučuje li ministar Marić o bilo čemu? Svi u RH vide da je pupčana povezanost vaše vlade i Agrokora ne raskidiva", kazao je Maras.

Plenkovićev odgovor

Plenković je odgovorio Marasu.

"Hrvatska javnost, i većina ništa drugo od vas nije očekivala. Postajete šampion demagogije. Reći javnosti da je ovo zakon o Agrokoru. Jeste li pročitali zakon? Ako jeste, imate problem razumijevanja, logike i ozbiljnosti situacije u kojoj se Hrvatska nalazi. Moja vlada nije primila nijedne kune ni od Agrokora, ni od povezanih kompanija.

Marić se izuzeo od svih odluka u ovom slučaju. Prestanite s demagogijom, i ne odnosite raspravu u ono što je nebitno. Ovaj je zakon bitan za hrvatsko gospodarstvo i za to hoćete li i vi dobiti plaću sutra. Kao i radnici Konzuma. Hoće li na kioscima Tiska biti hrvatske novine. Prestanite s insinuacijama", odgovorio je Plenković.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.