Švedska maloljetnica ostala trudna iako si je dala ugraditi kontracepcijski implantat

MALOLJETNI švedski par otkrio je, na njihovo sveopće iznenađenje, kako će uskoro postati roditelji, unatoč činjenici da je djevojci ugrađen kontracepcijski implantat.

Misterij je švedskim liječnicima postao jasan tek nakon što su 17-godišnjoj djevojci izvadili implantat i vidjeli kako se zapravo radi o nefunkcionalnom test modelu, prenosi portal thelocal.se.

Neobjašnjiva pogreška

Jessica Lindberg, koja živi u Gothenburgu, trudna je ostala sa samo 16 godina, a da je u drugom stanju, otkrila je tek nakon 20 tjedana, kad je došla u kliniku kako bi joj liječnici odstranili implantat. "Kazali su mi kako mi je ugrađen test model kontracepcijskog implantata te kako on zapravo ničem ne služi", ispričala je djevojka.

Da misterija oko evidentne pogreške bude veća, razlika između pravog i test modela implantata jest u boji. Pravi implantat je bijele, a tester je plave boje pa se mnogi pitaju kako je moguće da je došlo do tako očite zabune. Farmaceutska tvrtka koja proizvodi implantate tvrdi kako je nemoguće pomiješati modele implantata prije nego li oni stignu u pojedine klinike.

Mladi par od osiguravajuće tvrtke je tražio kompenzaciju za nastalu "štetu", ali su odbijeni s obrazloženjem da u čitavom procesu "nitko zapravo nije stradao".

Implantat kojeg je djevojčica zapravo trebala dobiti, koristi se na način da se ugradi pod kožu na ruci te polako otpušta hormon progesteron, koji sprječava otpuštanje jajašaca iz jajnika. Svaki od tih implantata traje otprilike tri godine.

B.V.
Foto: Ilustracija

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.