Svjedok obračuna u Vodicama: Mladići iz Srbije prvi su počeli s provokacijama

OBITELJ Milke L. iz Beograda doživjela je tešku traumu na ljetovanju u Vodicama, tvrdi da je njezinog nećaka bez povoda pretukao Hrvat.

Kako piše Press, obitelj 61-godišnje Milke je nakon 20 godina došla u Hrvatsku na ljetovanje, a nakon njega su rekli da više nikada neće doći. "Došli smo puni vedrine i optimizma, vjerujući da se za dva desetljeća mnogo toga promijenilo i da su pozivi s plakata dobronamjerni, ali smo se poslije pet dana spakirali i pobjegli natrag glavom bez obzira", kazala je Milka, koja nije željela otkriti svoje prezime zbog svoga brata koji je ostao u Hrvatskoj.

Tvrdi da su njezinog nećaka brutalno pretukli. "Nama je poručeno: 'Marš vanka iz Vodica. Bež'te kući, četnici, ovdje niste dobrodošli'", rekla je Milka. Priča i da su došli kako bi uredili kuću koja je opljačkana i spaljena do temelja te su željeli ljetovati "svoji na svome". Planirali su ostati mjesec dana.

Želio pomoći, a zaradio udarac laktom u vilicu

Milka priča kako su se trećeg dana svoga boravka odlučili provozati glavnom ulicom u Vodicama kada im je u jednom trenutku ispred automobila stao mladić na skuteru. Ona smatra da je stao ispred automobila zato što je vidio beogradsku registraciju. "Nećak, koji je sjedio na suvozačevu sjedalu, čuo je da mladić prijeti i psuje. Njegov brat to nije čuo. Izašao je iz automobila misleći da se mladiću pokvario motor i da treba pomoć", priča Milka.

Kaže kako je nakon dobronamjerne ponude da pomogne mladiću njezin nećak dobio udarac laktom u vilicu te je udario glavom u automobil i onesvijestio se. "Srećom, moram i to spomenuti, odmah su skočili mladići iz obližnjih kafića. Počeli su se derati na tog monstruma koji je već sjeo na motor i počeo bježati, ali su uspjeli zapisati registraciju i kasnije ga prijaviti policiji koja je došla tek nakon našeg odlaska s lica mjesta", ispričala je Milka.

Dodaje kako se nećak osvijestio nakon nekoliko minuta te su ga stavili u automobil i pobjegli. Bojali su se otići u Dom zdravlja pa su pronašli privatnog liječnika koji im je rekao da mladić ima potres mozga i ozljedu od udarca u vilicu. "Pričekali smo nekoliko sati da mu prođe mučnina i povraćanje, spakirali se, sjeli u automobile i otišli natrag u Beograd", kazala je Milka te dodala kako je 20 godina sanjala povratak u Vodice.

Svjedok događaja tvrdi: Mladići iz automobila prvi su počeli provocirati

Nakon objave teksta koji smo prenijeli s portala dnevnog lista Press, javio nam se očevidac događaja (podaci poznati redakciji), i sam iz Beograda, koji tvrdi da se incident nije dogodio na način kako ga je opisala Milka L.

"Vodice su pune srpskih turista i sve funkcionira odlično, bez incidenata", tvrdi svjedok koji kaže da su momci u automobilu prvi počeli provocirati motociklista. "Oba momka bila su istetovirana i nabildana, izgledom podsjećaju na 'momke s vrelog beogradskog asfalta'. Vozili su se jednosmjernom ulicom iz smjera pošte u Vodicama prema Splitskoj banci kad je skuter naišao s druge strane, vozeći u krivom smjeru".

Očevidac koji nam se javio tvrdi kako je vozač automobila tada počeo vikati na motociklista i obratio mu se sljedećim riječima: "Pička ti, bre, materina, voziš u pogrešnom smeru". "Motociklist mu je na to odvratio: 'Daj odjebi, vi ovdje niste poželjni'. Mladić iz automobila motociklistu se zatim opet obratio psovkama, spominjući mu majku, te izašao iz vozila i krenuo prema motoru. Motociklist je sišao s motora i udario ga, nakon čega je mladić iz automobila pao, udario glavom i ostao ležati", tvrdi svjedok događaja.

Pokušali nećake izgurati s ceste

No, Milka tvrdi kako su i prije toga napada u centru Vodica njezini nećaci imali još jedan incident. Kada su se vozili magistralnom cestom, jedan mladić ih je svojim automobilom pokušao izgurati s ceste i baciti na stijene. "Pri pretjecanju je prešao rukom preko grla, pokazujući kako nas sve treba poklati", završila je svoju priču o ljetovanju u Hrvatskoj Milka L. iz Beograda.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.