Svjetski mediji: Ratni zločinac Mladić uhićen je na temelju anonimne dojave



AGENCIJA Reuters donosi vijest o uhićenju Ratka Mladića, prenoseći informaciju kako je bila je riječ o anonimnoj dojavi. Pozivajući se na anonimne izvore u srpskoj vladi pišu da je uhićena osoba fizički nalikovala na srpskog ratnog zločinca te da su dobili anonimnu dojavu.  Također od jednog člana obitelji Mladić, dobili su i potvrdu da je uhićeni zapravo srpski general Ratko Mladić.

Strani mediji naglašavaju da se Mladića traži zbog genocida i optužbi za ratni zločin.

Glasnogovornica Europske komisije Natasha Butler izjavila je kako imaju sve razloge vjerovati da je riječ o Ratku Mladiću.

"Trenutno čekamo i službenu potvrdu", rekli su u Bruxellesu.   

Al Jazeera u specijalnom izvještaju o uhićenju Ratka Mladića naglašava kako je jedan od uvjeta za ulazak Srbije u Europsku uniju bilo i uhićenje ratnog zločinca koji je odgovoran za genocid u Srebrenici kada je masakrirano 8 tisuća ljudi te za opsadu Sarajevu u kojoj je poginulo 10 tisuća ljudi.

CNN u svojem izvještaju naglašava kako je vijest o uhićenju Ratka Mladića prvo neslužbeno objavljena u hrvatskim medijima da bi prvu službenu informaciju imao srpski B92.

Rečeno im je kako se DNA analizom utvrđuje identitet uhićenog, donosi CNN koji podsjeća kako je prije tri godine u Srbiji uhićen i Radovan Karadžić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.