Tajfun pogodio Tajvan, potonuo brod s devet članova posade. Traje potraga

Screenshot: Facebook

Spasioci na Tajvanu tragaju za teretnim brodom s devet članova posade koji je potonuo uz južnu obalu države. Teretni brod, koji je plovio pod zastavom Tanzanije bio je u blizini južnog lučkog grada Kaoshiunga kada je Tajvan pogodio tajfun Gaemi, javlja BBC.

高雄港汪洋一片 大家平安😊🙏

Objavljuje 何子偉 u Srijeda, 24. srpnja 2024.

Još tri strana broda nasukala su se tijekom tajfuna, ali je posada na sigurnom. Tajfun Gaemi, koji je u srijedu pogodio istočnu obalu Tajvana, ubio je tri osobe i ozlijedio stotine na otoku, rekli su dužnosnici.

Na Filipinima poginulo osam ljudi

Prije nego što je pogodio Tajvan, Gaemi je pogoršao kišne uvjete na Filipinima, gdje je poginulo osam ljudi. Osim toga, ondje se prevrnuo tanker koji je prevozio oko 1,5 milijuna litara industrijskog goriva.

Šesnaest članova posade broda MT Terra Nova koji plovi pod filipinskom zastavom spašeno je, dok se jedan i dalje vodi kao nestao, rekao je ministar prometa Jaime Bautista.

Ne rade škole, uredi, otkazani letovi

Na Tajvanu je vlada prekjučer proglasila dan tajfuna, obustavljen je rad i nastava u cijeloj državi, osim na otoku Kinmen. Škole i uredi su bili zatvoreni i jučer, a svi dolazni i odlazni letovi su otkazani. U glavnom gradu Taipeiju police u supermarketima su prazne jer su se ljudi opskbljivali namirnicama prije očekivanog povećanja cijena nakon prolaska tajfuna. 

Tajfun se prvotno očekivao da će pogoditi sjever, ali planine sjevernog Tajvana usmjerile su ga malo južnije prema gradu Hualienu. Očekuje se da će oslabiti tijekom kretanja preko planinskog terena Tajvana prije nego što se ponovno pojavi u Tajvanskom tjesnacu prema Kini.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.