Talijanka (22) umrla tijekom operacije, obitelj upala u bolnicu i napala liječnike

Screenshot: Facebook

22-godišnjakinja iz Italije preminula je tijekom hitne operacije u bolnici u Foggiji, a zatim je najmanje 20 članova obitelji i prijatelja prošli tjedan napalo kirurge i medicinsko osoblje na odjelu Torakalne kirurgije, prenose lokalni mediji.

Jedan od kirurga dobio je nekoliko udaraca u lice, ozlijeđena mu je čeljust, a njegov kolega u naguravanju je pao na tlo te su ga napadači udarali nogama i rukama. Trećem su liječniku vrata zgnječila i slomila ruku dok su pokušavali pobjeći od obitelji preminule mlade žene.

Teško ozlijeđena u prometnoj nesreći

Lokalni mediji pišu da je 22-godišnjakinja teško ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila u lipnju dok je vozila električni bicikl. Nakon nesreće prevezena je iz Cerignolea u polikliniku u Foggiji, gdje je bila na odjelu intenzivne njege. 

Non si può continuare a lavorare e a vivere nel terrore. Medici e Infermieri barricati in una stanza al Policlinico Riuniti di Foggia dopo l'aggressione ad una Dottoressa e ad alcuni Infermieri. Basta, basta, basta. Il Governo Meloni e le Opposizioni devono scendere in campo, basta con i gossip su Sangiuliano. Qui si rischia la vita giorno per giorno. E non lamentatevi più se nei Pronto Soccorso si creano file lunghissime, Medici e Infermieri sono costretti a difendersi da continui episodi di violenza, togliendo tempo e spazi alle cure e all'assistenza. #bastaviolenza #assocarenewsperimedici #assocarenewspergliinfermieri #medici #infermieri

Objavljuje Assocarenews.it u Četvrtak, 5. rujna 2024.

Operacija dušnika trebala je biti obavljena u specijaliziranom centru u Rimu, no kako je postala hitna obavljena je u Foggiji i završila smrtnim ishodom nakon čega je obitelj upala u bolnicu.

Započela je istraga slučaja te se pribavlja medicinska dokumentacija mlade žene kako bi se rasvijetlilo što se dogodilo. Liječnički sindikati i bolnička uprava oštro su osudili nasilje nad medicinskim osobljem.

Sestra: Liječnici su krivi za njenu smrt

Sestra preminule djevojke Tatiana Pugliese nakon napada na Facebooku je objavila da je 22-godišnjakinja umrla 4. rujna na operaciji nakon prometne nesreće koja se dogodila u lipnju.

Tatiana ne poriče napad koji se dogodio nakon što je obitelj saznala za smrt Natasche. Kaže da je sigurna da se sve dogodilo zbog pogrešaka i lošeg medicinskog vođenja slučaja. U podužem postu Tatiana piše da je uvjerena da su liječnici odgovorni za smrt njezine sestre.

Natascha je u bolnici bila od 19. lipnja, nakon što je stradala u prometnoj nesreći. Prema riječima njezine sestre, djevojka je helikopterom prebačena u Foggiju. Najprije je bila na intenzivnoj njezi, operirana su joj tri kralješka, izvršena ja traheotomija kako bi mogla disati uz pomoć respiratora te je ostala u komi 16 dana. Kad je izašla iz kome, prebačena je na neurokirurgiju i 16. srpnja započela je rehabilitaciju.

Prema Tatianinim riječima, djevojka se oporavila, ali je morala na drugu operaciju dušnika kako bi se sanirale posljedice traheotomije.

Traheotomija je umjetno stvaranje otvora u dušniku, standardni postupak s vrlo malim brojem komplikacija.

Operacija je trebala biti obavljena u Rimu "jer bolnica u Foggiji, kako nam je rečeno, nije stručna za tu operaciju", napisala je sestra.

Pokrenute dvije istrage

U srijedu, 4. rujna Natascha je obitelji poslala poruku da mora ići na pregled. Od tog trenutka, navodi njezina sestra, situacija se nastavila pogoršavati sve do njezine smrti.

"I ja sam umrla s njom, nikad neću prihvatiti sve ovo i nikada neću oprostiti", piše Tatjanina.

Sada se čekaju rezultati obdukcije. Tužiteljstvo Foggije otvorilo je dvije istrage: jednu o smrti mlade žene, drugu o napadu na zdravstvene radnike.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.