Tanja Baran imenovana v.d. glavne urednice HRT – Radio Sljeme, Zorić razriješena

Foto: FAH

NA PRIJEDLOG vršitelja dužnosti ravnatelja Programa Hrvatske radiotelevizije Joze Barišića vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Siniša Kovačić imenovao je u srijedu Tanju Baran vršiteljicom dužnosti glavnoga urednika HRT - Radija Sljeme nakon što je te dužnosti razriješena Ivanka Zorić.

Tanja Baran rođena je 1973. godine. Diplomirala je, magistrirala i doktorirala u području kroatistike na Filozofskome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Na Hrvatskome radiju bavila se ponajprije prezentiranjem dijelova hrvatske književne, jezične i tradicijske kulture te religijskim temama.

Od 1994. do 2010. godine radila je kao novinarka, reporterka, voditeljica i urednica na HRT – Radiju Sljeme. Autorica je, urednica i voditeljica emisije Kajkavijana. Uređivala je emisiju Hvaljen Isus i Marija te vodila emisije Zagrebačka narodna škrinjica, Mlade nade, Iz prve ručice, Film na 88,1, emisije o popularnoj duhovnoj i tamburaškoj glazbi. Bila je scenaristica i voditeljica glazbenih emisija uživo s publikom u izravnome prijenosu HRT – Radija Sljeme.

Od 2010. djelovala je kao urednica u Redakciji religijskoga programa Informativnoga programa Hrvatskoga radija te od 2014. u Produkcijskome odjelu Kultura, umjetnost, religija. Urednica je emisija Susret u dijalogu i Trag vjere na Prvome programu Hrvatskoga radija gdje je i komentatorica prijenosa euharistijskih slavlja.

Uredila je i komentirala više prijenosa papinih pohoda u Hrvatsku te Bosnu i Hercegovinu. Surađivala je u Obrazovnome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV) na seriji emisija o hrvatskoj usmenoj književnosti. Objavila je više znanstvenih radova te sudjelovala na više znanstvenih skupova. Autorica je i voditeljica više kulturnih manifestacija. Aktivno se bavila glazbom. Predsjednica je Udruge za promicanje znamenitih Križevčana Dr. Stjepan Kranjčić, priopćeno je s HRT-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.