Taylor Swift podržala "ratnicu" Kamalu Harris

Foto: Profimedia

Taylor Swift podržala je Kamalu Harris za predsjednicu samo nekoliko trenutaka nakon završetka predsjedničke debate protiv Donalda Trumpa.

U objavi na Instagramu pop zvijezda je rekla da je provela svoje "istraživanje".

"Glasat ću za Kamalu Harris i Tima Walza na predsjedničkim izborima 2024.", rekla je. "Glasam za Kamalu jer se ona bori za prava i vjeruje da je potreban ratnik da ih brani." Swift je napisala da Harris ima "mirne ruke" te da je "nadarena liderica".

"Vjerujem da možemo postići puno više u ovoj zemlji ako nas vodi mir, a ne kaos", napisala je.

Swift je tu vijest objavila uz fotografiju na kojoj je s mačkom i potpisala se "Childless Cat Lady" (mačkarica bez djece), što je referenca na izjave potpredsjedničkog kandidata Donalda Trumpa J.D. Vancea.

Senator iz Ohija i Trumpova desna ruka, podsjetimo, 2021. je nekoliko istaknutih demokrata, uključujući Harris, nazvao "hrpom mačkarica bez djece koje su jadne u vlastitim životima".

Swift je zatim pohvalila izbor potpredsjedničkog kandidata Kamale Harris, guvernera Minnesote Tima Walza, za kojeg je rekla da se "desetljećima zalaže za LGBTQ+ prava, prava na umjetnu oplodnju i pravo žene na vlastito tijelo".

Pjevačica je rekla da je djelomično bila motivirana podijeliti svoju odluku o glasanju s javnošću time što je slika umjetne inteligencije na kojoj lažno podržava Trumpa objavljena na njegovoj web stranici.

Spomenula Trumpove AI manipulacije

"To je doista dočaralo moje strahove u vezi s umjetnom inteligencijom i opasnostima širenja dezinformacija", rekla je. "To me je dovelo do zaključka da moram biti vrlo transparentna o svojim stvarnim planovima za ove izbore kao biračica."

Swift je jedna od nekoliko slavnih osoba koje su podržale Harris, uključujući pjevače Johna Legenda i Oliviju Rodrigo, glumca Georgea Clooneyja i redatelja Spikea Leeja. Bivši hrvač Hulk Hogan, TV zvijezda Amber Rose i milijarder Elon Musk podržali su Trumpa. Swift je podržala Harris nakon vatrene 90-minutne predsjedničke debate, tijekom koje su se dvoje kandidata prepirali oko pitanja kao što su prava na pobačaj, gospodarstvo i imigracije.

Podržavala i Bidena

Ovo nije prvi put da je pop zvijezda podržala demokratskog kandidata u utrci protiv Trumpa. Swift je najavila podršku predsjedniku Joeu Bidenu i Harris kao njegovoj potpredsjednici mjesec dana prije izbora 2020.

Swift je također bila glasna kritičarka Trumpa tijekom njegova predsjedničkog mandata oko prosvjeda diljem zemlje zbog policijskog ubojstva Georgea Floyda.

Dobila dva milijuna lajkova u pola sata

Pjevačica na Instagramu ima 283 milijuna pratitelja. Njezina poruka dobila je više od dva milijuna lajkova na Instagramu samo pola sata nakon što ju je objavila.

"Provela sam svoje istraživanje i odredila svoj izbor", rekla je. "Vaše je istraživanje na vama, baš kao i izbor."

Walz: Nevjerojatno sam zahvalan

Kandidat Kamale Harris za potpredsjednika Tim Walz bio je u eteru na MSNBC-ju kada je najavljena podrška Taylor Swift. "Pokrenite stvari", rekao je Walz u apelu za "Swifties" na MSNBC-ju kada su ga upitali o njezinoj podršci. "Nevjerojatno sam zahvalan", rekao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.