Tedeschijev sin zaustavio trajekt, rekao da osigurava Plenkovića. Kažnjen s 99 eura

Foto: Marko Lukunić/Pixsell

OPĆINSKI sud u Crikvenici donio je presudu u slučaju Emila Tedeschija, sina istoimenog poduzetnika, koji je u svibnju 2022. godine zaustavio isplovljavanje trajekta lažno se predstavljajući kao član osiguranja predsjednika vlade. Kako javlja Jutarnji list, donesena je pravomoćna presuda. Tedeschiju je izrečena novčana kazna od 99.54 eura uz naknadu troškova postupka u paušalnom iznosu od 13.27 eura.

Podsjetimo, primorsko-goranska policijska uprava potvrdila je da je 13. svibnja 2022. godine oko devet sati preko Županijskog centra 112 primila poziv od muške osobe koja se predstavila kao službena osoba s namjerom da zaustavi trajekt. 

"Provjerama je utvrđeno kako je riječ o 27-godišnjem hrvatskom državljaninu koji ne obavlja poslove od državne važnosti, a zbog kojega je trajekt kasnio s isplovljavanjem", izvijestila je tada policijska uprava.

Zaustavio trajekt, glumio da je iz Plenkovićevog osiguranja

Kako su izvijestili mediji, riječ je o Emilu Tedeschiju (29), koji je zaustavio Jadrolinijin trajekt na plovidbi Valbiska - Merag jer je na njega kasnio. Zvao je Operativno-komunikacijski centar primorsko-goranske policijske uprave, a zatim po naputku i broj 112 te je, lažno se predstavljajući kao član osiguranja predsjednika vlade, tražio da trajekt ne isplovi.

Međutim, kada se Tedeschi pojavio i ukrcao na trajekt, posada broda shvatila je da se on lažno predstavio, odnosno da nije pripadnik osiguranja premijera Plenkovića i da to ničim nije mogao dokazati. Pa je posada broda o svemu informirala policiju.

Nakon toga policija je potražila Emila Tedeschija mlađeg i u Malom Lošinju te ga u ranim poslijepodnevnim satima ispitala, o čemu je sastavljen i poseban zapisnik. On je priznao što je učinio, ali je ustvrdio da se nije predstavio kao pripadnik osiguranja hrvatskog premijera, nego samo kao pripadnik službe osiguranja, ali bez posebnog specificiranja koje službe.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.