Thompson doznaje: Tri Indexova novinara radila na zabrani europskih koncerata

"RAZGOVARALI smo s članovima poglavarstva i policijom grada Muenchena i Beča i do u detalje puno toga doznali. Tri novinara Indexa, šestorica Novoga lista, četvorica Jutarnjeg lista, tri iz Slobodne Dalmacije te još petnaestak s raznih drugih portala zajedno s političarima IDS-a, SDP-a, HNS-a te trojicom iz Mesićeva ureda otvoreno su prosvjedovali kod vlasti ovih dvaju gradova. Doznali smo da su navedeni otvoreno optuživali Thompsona za širenje mržnje", stoji na službenoj stranici glazbenika Marka Perkovića Thompsona gdje je objavljeno kako su krenule "laži i podvale od strane pojedinih novinara jugonostalgičara jer ne mogu prihvatiti činjenicu da Thompson nastavlja sa svojim nastupima po Europi".

Urota

Naime, tekst na službenoj stranici potpisan je s "Menadžment MPT-a" pod naslovom povampireni portali, a misli se na Index, Slobodnu Dalmaciju, Jutarnji list i Novi list. Perković, valjda u nedostatku medijske pažnje tako je izmislio vijest da se najmanje petnaest novinara iz Hrvatske pojavilo u Muenchenu i Beču kako bi zaustavili koncert.

Štoviše u tekstu se spominju i tri novinara Indexa (op.a) , iako ni jedan iz redakcije vijesti u posljednje vrijeme nije bio ni u Austriji a ni u Njemačkoj. U kontaktu s ostalim novinskim redakcijama saznajemo kako ni oni nisu slali "postrojbe novinara" kako bi se zaustavio proboj Thompsona na europsko tržište. Niti im je bilo na kraj pameti.

Lažno optuživali publiku



"Doznaje se od organizatora i gradskih vlasti grada Beča da su dobili niz pritužbi od novinara Indexa, Jutarnjeg lista, Slobodne Dalmacije i drugih vezano za Markov nastup. Navodno su slali pisma optužujući Thompsona za nacizam. Tražili su zabranu koncerta, vršili pritisak i lažno optuživali publiku. Sad kada gradske vlasti nisu nasjele na njihove laži izmišljaju tobožnji ilegalni nastup", zaključuje se u tekstu.

I.Ć.
Foto: Bruno Konjević (Cropix)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.