Tijekom sezone pirotehnike ozlijeđeno šest osoba, dvoje teško ozlijeđenih su djeca

Ilustracija: Marko Lukunic/PIXSELL

TIJEKOM operativne akcije "Mir i dobro", provedene od 12. prosinca prošle do 8. siječnja ove godine, pri uporabi pirotehnike ozlijeđeno je šest osoba, od njih dvije teško i četiri lakše, a obje teško ozlijeđene osobe su djeca, izvijestilo je danas Ravnateljstvo policije.

Iz policije su danas naveli kako su tijekom akcije oduzeli 54 komada oružja, 1703 komada streljiva, 4.5 kilograma eksploziva, 52 komada eksplozivnih sredstava te 2479 komada pirotehničke galanterije. Zabilježili su i dva propucavanja stanova i isto toliko kuća te drugih objekata, kao i sedam propucavanja automobila.

Tijekom prošlogodišnje akcije bilo je devet ozlijeđenih

Evidentirali su 18 prekršaja i 12 kaznenih djela vezanih uz korištenje pirotehničkih sredstava, oružja i streljiva. U Ravnateljstvu policije podsjećaju kako je tijekom prošlogodišnje akcije "Mir i dobro", provedene krajem 2021. i početkom 2022., prilikom uporabe pirotehnike ozlijeđeno devet osoba, od kojih je njih sedam bilo mlađe od 18 godina.

U istom razdoblju evidentiran je 51 prekršaj i 14 kaznenih djela koja su vezana uz korištenje pirotehničkih sredstava, oružja i streljiva. U policiji zaključuju kako je, s obzirom na navedene brojke, vidljivo smanjenje broja ozljeda uslijed rukovanja pirotehničkim sredstvima, kao i smanjenje evidentiranih prekršaja i kaznenih djela vezanih uz korištenje pirotehničkih sredstava, oružja i streljiva.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.