TikTok ukida stotine radnih mjesta. Umjetna inteligencija će moderirati sadržaj

Ilustracija: Shutterstock

Društvena mreža TikTok objavila je jučer ukidanje stotina radnih mjesta diljem svijeta, posebice u Maleziji, preusmjeravajući resurse prema automatiziranim rješenjima kao što je umjetna inteligencija (AI) za moderiranje njezinog sadržaja.

Ta platforma, u vlasništvu kineske tvrtke ByteDance, međutim, nije dala detalje o planiranim otpuštanjima po zemljama.

"Najmanje oko 500 pozicija potencijalno pogođeno u Maleziji"

Glasnogovornik je objasnio da je to podrška TikTokovim naporima prema boljem moderiranju sadržaja objavljenog na internetu oslanjajući se posebno na "automatizirana" rješenja.

Prema ovom izvoru, najmanje oko 500 pozicija je potencijalno pogođeno u Maleziji. Na svojoj stranici, u bilješci iz studenog 2023., TikTok je naveo da ima “tisuće zaposlenika” na “šest kontinenata” bez dodatnih detalja.

Glasnogovornik TikToka: Planiramo uložiti 2 milijarde dolara u povjerenje i sigurnost samo u 2024.

"Planiramo uložiti dvije milijarde dolara (1.8 milijardi eura) na globalnoj razini u povjerenje i sigurnost samo u 2024. i nastavljamo poboljšavati učinkovitost naših napora. Oko 80 posto sadržaja koji krši pravila sada brišu automatizirane tehnologije", dodao je glasnogovornik u kratkom priopćenju.

Platforma kratkih videozapisa koristi kombinaciju ljudskih moderatora i automatiziranih alata za otkrivanje kako bi analizirala sadržaj koji su objavili korisnici i po potrebi ga uklonila.

Ove najave dolaze u trenutku kada se tehnološki divovi suočavaju sa strožim propisima u Maleziji. Malezijska vlada traži od društvenih mreža dobivanje licence za rad, s ciljem borbe protiv rastućeg kibernetičkog kriminala.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.