Tinejdžerica u Japanu se ubila, skočila sa zgrade. Pala na ženu, ubila i nju

Ilustracija: EPA

U japanskom gradu Yokohami život su izgubile dvije osobe. Tinejdžerica je počinila samoubojstvo tako da je skočila sa zgrade trgovačkog centra i pala je na pješakinju. 17-godišnja srednjoškolka skočila je u subotu navečer sa zgrade u trgovačkoj četvrti i pala na 32-godišnju ženu koja je bila vani s prijateljicama. 

Hitne službe su ih oko 18 sati po lokalnom vremenu prevezle u bolnicu, gdje je djevojka umrla sat vremena kasnije. Ubrzo nakon nje preminula je i 32-godišnjakinja. Za sada nije poznato zašto je 17-godišnjakinja počinila samoubojstvo, no u Japanu se 1. rujna, neposredno prije početka nove školske godine, ubije više maloljetnika nego bilo kojeg drugog dana, piše BBC.

Prošle godine u Japanu si je život oduzelo 513 djece

Prošle godine u Japanu si je život oduzelo 513 djece, a najčešći uzrok su problemi u školi. Djeca koja se ne žele vratiti u školu postanu poznata kao "futoko" ili "oni koji ne idu u školu". Posljednjih godina vlasti pokušavaju podići svijest javnosti o izazovima s kojima se učenici suočavaju u ovo doba godine. 

Sličan incident se dogodio 2020., kada je 17-godišnji mladić skočio s krova trgovačkog centra te ubio 19-godišnju studenticu u Osaki. Mladić je posthumno optužen za ubojstvo iz nehaja, što znači da je njegova obitelj morala platiti odštetu obitelji žrtve. Međutim, optužba je ubrzo odbačena. 

Centar za krizna stanja i prevenciju suicida pri KBC-u Zagreb dostupan je na telefon 01/2376-470 od 0 do 24 sata. Psihološki centar TESA može se dobiti na broj 01/48 28 888, radnim danom od 10 do 22 sata, ili im se može javiti mailom na adresu psiho.pomoc@tesa.hr. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.