Tko je 16-godišnjak koji je pijan na motoru usmrtio mladu Lauru?

Foto: Instagram, Facebook

JUČER ujutro na Jadranskoj magistrali između Starigrada Paklenice i Selina život je izgubila 18-godišnja djevojka iz Našica. Još dvije njene prijateljice u dobi od 16 i 17 godina ozlijeđene su kada je na njih motorom naletio 16-godišnji mladić iz Selina. On je motorom upravljao bez vozačke dozvole i pod utjecajem alkohola. Izmjereno mu je 1,8 promila alkohola u krvi. Da stvar bude još gora, vozio je motocikl KT 200 bez vozačke dozvole.

Ima 16 godina, a već godinama vozi motore

Kako je vidljivo iz fotografija koje je A. B. objavljivao javno na društvenim mrežama, na motorima se vozi već godinama. Prve njegove objave na Facebooku datiraju još iz 2011. godine, što bi značilo da Facebook profil ima od devete godine života.

Već na prvim fotografijama objavljuje motore, skutere, brze automobile. A još davne 2012. objavio je fotografiju na kojoj sjedi na skuteru. Je li već tada vozio ili je samo sjedio na skuteru, nije nam poznato. Možda bi se to moglo zaključiti iz komentara ispod jedne od fotki u kojem ga netko od njegovih prijatelja pita - gdje je kupio kacigu.

Osim na Facebooku, fotografije objavljuje i na svom Instagram profilu. Tamo je vidljivo da je i ranijih godina (podsjećamo da sada ima 16 godina) vozio skutere i motore.

Uz jednu fotografiju na kojoj podiže motor na zadnji kotač, prijatelj mu je napisao - "da te vidi otac", a tada 15-godišnji mladić odgovara: "Vidija me, nije ništa rekao dok nisan doša kući haha". Nakon toga napisao je "Dabogda me kamion sakupia". Prema svemu sudeći, to je bila reakcija oca.

Bilo je to u ožujku 2017. U isto to vrijeme uz jednu fotografiju na kojoj podiže skuter na zadnji kotač napisao je "Ja i moj kanarinac". Radi se, kako je vidljivo iz objave, o skuteru Gilera Runner.

U prosincu 2015. objavio je fotografiju s terase na kojoj se nalazi skuter - i napisao "Čekamo lipše dane". Iz čega je također jasno da je za volanom motocikla već godinama.

Na fotografijama se može vidjeti da je zajedno s prijateljima često vozio Jadranskom magistralom u okolici Starigrada i Selina.

Ako već godinama vozi, kako je moguće da nikad nije evidentiran u policiji?

Pitali smo PU zadarsku je li dosad bio evidentiran zbog eventualnih prekršaja.

"U svezi vašeg upita, obavještavamo Vas kako je maloljetni vozač, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku PU zadarske, a danas je priveden nadležnom općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Zadru", odgovor je koji smo dobili.

Prema informacijama koje smo dobili od mještana, tinejdžeri za volanom skutera ili motora u Selinama i Starigradu su uobičajeni. To im je svima normalno prijevozno sredstvo. Neki nam kažu da su prijavljivali policiji divljanje lokalnih tinejdžera, ali da policija nikad ništa nije poduzela.

Upit oko toga također smo poslali zadarskoj policiji.

"Policijski službenici na sve zaprimljene dojave građana izlaze na teren, u posljednje vrijeme dojave policiji o vožnji motociklima maloljetnika na području Starigrada i Selina nisu zabilježene, osim jedne elektronske koja je zaprimljena sinoć kasno, dakle 2. kolovoza 2018. godine", odgovorili su nam iz policije.

Pokušali smo i telefonski dobiti policijsku stanicu u Obrovcu, koja je zadužena za područje Selina, ali nam se nitko nije javljao na telefon.

Otac: Ne mogu pričati

Uspjeli smo doći do mladićevog oca. Dobili smo ga dok je bio u sudnici. Rekao nam je kratko da je u šoku, da ne zna trenutno ime odvjetnika njegovog sina. Pitali smo ga je li pokušao sina i njegove prijatelje spriječiti da se vozikaju skuterima: "Rekao sam da sam u sudnici i ne mogu pričati. Čujemo se poslije."

Pokušali smo oca dobiti malo kasnije, ali je rekao da nema vremena.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.