Tko je Karen McDougal, druga žena koja se spominje u optužnici protiv Trumpa

Screenshot: YouTube

OPTUŽNICA protiv Donalda Trumpa fokusirana je na njegovo plaćanje da ušutka bivšu pornozvijezdu Stormy Daniels, ali tužitelj je u čitanju svega što se stavlja na teret bivšem američkom predsjedniku spomenuo i drugu ženu. 

U službenim dokumentima identitet joj je zaštićen kodom Žena 1, ali dokazi sugeriraju da je to Karen McDougal, piše BBC. Riječ je o bivšoj Playboyevoj zečici koja je, poput Stormy Daniels, također tvrdila da je imala izvanbračnu aferu s Trumpom. McDougal je rekla da je to trajalo deset mjeseci, dok je Trump negirao da se ikada dogodilo. BBC je objavio kratki pregled o Karen McDougal. 

Tvrdi da je s Trumpom bila u vezi 10 mjeseci

Navodi da je rođena u Garyju, u saveznoj državi Indiani, prije nego što se kao dijete preselila u Michigan. Bavila se modelingom u svojim dvadesetima, a Playboyu se pridružila 1998. i osvojila nagradu za zečicu godine te bila proglašena za zečicu 90-ih odmah iza Pamele Anderson. 

Kasnije je radila kao fitness model, postavši prva žena koja se pojavila na naslovnici časopisa Men's Fitness 1999. Potom je odradila nekoliko TV reklama i manjih glumačkih uloga kao što je uloga u filmu Charliejevi anđeli iz 2000. godine. 

New Yorker je 2006. pisao da su se McDougal i Trump upoznali u Playboyevoj vili u Los Angelesu, gdje je on snimao epizodu svog realityja The Apprentice. Izjavila je tada da se Trumpu, koji je u to vrijeme bio oženjen, odmah svidjela te da joj je govorio da je lijepa itd. 

McDougal tvrdi da je s Trumpom bila u desetomjesečnoj vezi te da su se viđali najmanje pet puta mjesečno. U izjavi za CNN vezu je opisala ljubavnom i sporazumnom. 

Ekskluziva za National Enquirer

Onda je 2016., uoči predsjedničkih izbora, potpisala ugovor vrijedan 150.000 dolara kako bi svoju priču o vezi s Trumpom ispričala ekskluzivno za tabloid National Enquirer. Potpisom tog ugovora zabranjeno joj je da javno govori o navodnoj aferi. Međutim, članak nikad nije objavljen i McDougal je inzistirala na tome da je prevarena da šuti o vezi. 

Namjerno kupovanje priče, da bi se potom ista zakopala, poznato je u američkim tabloidima kao "catch and kill", a tabloid National Enquirer je to navodno učinio kako bi potisnuo negativne priče o Trumpu. 

Američko savezno izborno povjerenstvo 2021. je utvrdilo da je Enquirerov izdavač prekršio izborne zakone kupivši prava na priču McDougal koju nikad nije objavio. Utvrđeno je da je novac koji je isplaćen McDougal tijekom predsjedničkih izbora 2016. predstavljao nezakonit doprinos kampanji. National Enquirer je kažnjen sa 187.500 dolara. 

Javno se ispričala Melaniji

McDougal se na svojoj službenoj stranici predstavlja kao model, kolumnistica i zagovornica za prava žena. Sebe naziva zagovornicom veće svijesti o "bolestima implantata u grudima" nakon što je svoje uklonila 2017. jer je prethodno imala problema. 

2018. se javno ispričala Trumpovoj supruzi Melaniji zbog navodne afere. "Žao mi je. Ne bih htjela da to meni netko učini."

"Kad pogledam unatrag, gdje sam tada bila, znam da je to pogrešno", rekla je. "Stvarno mi je žao zbog toga. Znam da je to pogrešno učiniti."

Trump je uvijek negirao da je imao aferu s McDougal. Optužnica s kojom se Trump suočava isključivo je usmjerena na isplatu tajnog novca Stormy Daniels. Detalji o McDougal sadržani su u izjavi o činjenicama okružnog tužitelja, koja je dana kao pozadinska informacija o slučaju. Trump se izjasnio nevinim po svim točkama optužnice.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.