Tomaševićeva zamjenica: U gradskim vrtićima trenutno imamo 190 slobodnih mjesta

Ilustracija: Davor Puklavec/PIXSELL

GRADONAČELNIK Zagreba Tomislav Tomašević i zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec službeno su danas otvorili novi objekt Dječjeg vrtića (DV) Kustošija u Gajnicama u koji je uloženo 800.000 eura, od čega više od 70 posto iz gradskog proračuna, a ostalo iz NPOO.

Dolenec je rekla da su u srpnju izvijestili da je u gradske vrtiće bilo neupisano 1665 djece, no danas su, u odnosu na srpanj, u gradske i u privatne i vjerske vrtiće upisali još 1675 djece, drugim riječima "efektivno su na nuli".

.

UŽIVO: Otvaranje DV Kustošija u Gajnicama i redovna konferencija za medije

Objavljuje Grad Zagreb u Utorak, 10. rujna 2024.

"Blizu smo cilja, ono što želimo je omogućiti svim roditeljima da upišu dijete u blizini svog mjesta stanovanja", rekla je Dolenec.

190 slobodnih mjesta

Dolenec kaže da sada u gradskim vrtićima imaju 190 slobodnih mjesta.

"Sama ta činjenica govori koliki smo posao napravili u ove tri godine. Ali jasno, možda postoji mjesto u Novom Zagrebu - Istok, ali ako živite u Podsusedu, to i nije neko rješenje. Mislim da ćemo do kraja našeg mandata svaka obitelji u Zagrebu moći upisati dijete u kvalitetnu skrb u blizini svog mjesta stanovanja", rekla je Dolenec.

Sljedeći korak je "velika ekspanzija objekata" na zapadu grada, najavila je Dolenec i naglasila da je dostupnost vrtića jedan od najvažnijih ciljeva gradske vlasti u ovom mandatu.

Tri vrtića do kraja mjeseca, do kraja godine još pet

Tomašević i Dolenec su najavili da će do kraja ovog mjeseca bit će otvorena tri vrtića: na Žitnjaku, u Sesvetskom Kraljevcu te u Studentskom gradu, a do kraja godine još pet: u Novom Retkovcu, Trnavi, Cerju, Sesvetskoj Sopnici i Svetoj Klari.

"Prve dvije godine fokus nam je bio na istoku grada jer se tamo nalazila većina korisnika mjere roditelj odgojitelj. U kratkom smo roku uspješno apsorbirali više tisuća djece kojima je ranije bio zabranjen upis i sada fokus selimo na zapad grada. Paralelno radimo na 15 projekata na zapadu grada i u Novom Zagrebu", najavila je zamjenica Dolenec.

 U zapadnim gradskim četvrtima planira se gradnja novih objekata vrtića DV Stenjevec, DV Jarun, DV Jankomir-Malešnica, DV Dubravica Karažnik i DV Staglišće, dogradnja DV Bajka (PO Humska), DV Grigora Viteza (PO Ožujska), DV Matije Gupca te prenamjena prizemlja objekta mjesne samouprave Društveni dom Gajevo u vrtić za tri skupine djece.

 U Novom Zagrebu trenutno se gradi DV Sveta Klara, a sljedeći u izgradnju kreću DV Podbrežje, DV Lučko i DV Sloboština, dok će postojeći vrtić DV Remetinec biti proširen za 4 nove skupine djece, priopćeno je iz Grada Zagreba.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.