Trajekt Oliver stao usred kanala. Jadrolinija: Radimo na dovođenju remorkera

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

JADROLINIJIN novonabavljeni trajekt Oliver koji je iz Splita isplovio jutros u 10:30, kako javljaju putnici, još uvijek nije uplovio u Velu Luku iako je prema predviđenom redu plovidbe putnike trebao iskrcati u 13:30.

Naime, trajekt Oliver ostao je u kvaru u kanalu između Visa i Vele Luke duže od pola sata. Kako su nam putnici kazali, trajekt je odjednom stao i ugasili su se motori, a posada ih više od pola sata nije obavijestila o razlogu prekidanja plovidbe.

Putnike mole za strpljenje

Poslije zastoja u kanalu, trajekt se pokrenuo i nastavio ploviti svega nekoliko minuta, nakon čega je ponovno prekinuta vožnja isključivanjem motora trajekta. Ovog puta su putnike tek kratko preko razglasa zamolili za strpljenje.

Kontaktirali smo Jadroliniju kako bismo saznali što se dogodilo s trajektom Oliver te o kakvom se kvaru radi. "Tijekom plovidbe došlo je do manjeg tehničkog problema koji je otklonjen te je brod sigurno nastavio plovidbu prema Veloj Luci", kratko su napisali iz Jadrolinije Rijeka.

U međuvremenu je trajekt ponovno zastao te smo ovog puta uspjeli stupiti u kontakt s koordinatoricom plovnog područja Jelenom Ivulić, koja je za Index kazala kako rade na otklanjanju kvara.

"Za sada ne možemo ništa konkretno reći. Prije pola sata došlo je do tehničkog problema koji je otklonjen te je brod nastavio prema Veloj Luci, međutim, malo nakon tog ponovnog kretanja, ponovno je došlo do kvara i trenutno se radi na otklanjanju istog. Čekamo nove informacije što će biti. Tehnički je problem koji pokušavamo riješiti", kazala nam je Ivulić.

U trenutku objave članka kvar još uvijek nije otklonjen, a putnici su javili da trajekt trenutno pluta te dodali kako su ih djelatnici obavijestili da se besplatno mogu poslužiti mineralnom i vodom. Još uvijek nije poznato kada će pristati u luku te hoće li nastaviti plovni red prema planu i dovesti putnike do krajnjeg odredišta na Lastovo.

Jadrolina: Radimo na dovođenju remorkera

Jadrolinija je naknadno objavila da se radi na dovođenju remorkera, broda za vuču i tegljenje drugih plovila.

"Jadrolinija radi na dovođenju remorkera. Brod se nalazi blizu Vele Luke te će se na obali nastaviti rješavanje tehničkog problema. Putnicima se ispričavamo na neugodnostima i zahvaljujemo na razumijevanju", piručili su iz Jadrolinije.

Hoće li biti koncerta?

Na trajektu Oliver sutra je u 18 sati planiran koncert uoči manifestacije Trag u beskraju. Već tradicionalno Vela Luka dočekuje brojne obožavatelje pjesama Olivera Dragojevića na koncertu u čast glazbeniku, a početak manifestacije je upravo plovidba trajekta od Splita do Vele Luke na kojem Ante Gelo i prijatelji zapjevaju i zasviraju te tako odaju počast Oliveru.

Jadroliniju smo upitali hoće li kvar utjecati na najavljeni koncert, no nisu nam odgovorili. Na koncertu na trajektu inače sudjeluje velik broj putnika i obožavatelja neprežaljenog Olivera Dragojevića.

Podsjetimo, trajekt Oliver su i prije puštanja u promet pratili problemi. U travnju je novonabavljeni brod Jadrolinije trebao isploviti iz riječkog brodogradilišta Viktor Lenac za Split, ali su inspektori zaustavili isplovljavanje. Tada su iz Jadrolinije kazali da zbog dodatnih zahtjeva koje su inspektori Lučke kapetanije Rijeka postavili prema brodaru trajekt Oliver nije isplovio iz brodogradilišta.

Oliver je u trenutku kupnje prošle godine bio star 27 godina, a plaćen je 12 milijuna eura bez PDV-a. Za obnovu je potrošeno dodatnih 2.7 milijuna eura. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.