Traži ponovljeno suđenje u BiH: Za Glavašem izdana i međunarodna tjeralica

NAKON lokalne tjeralice koja je jučer podignuta protiv Branimira Glavaša, policija je danas raspisala i međunarodnu tjeralicu pa se može očekivati da će hrvatski bjegunac ovih dana obaviti još jedan razgovor sa policijom BiH.

Hrvatski zastupnik i bjegunac od desetogodišnje kazne zatvora Branimir Glavaš u BiH je prijavljen na adresi bivšeg oficira JNA Željka Šiljega koji je početkom rata zajedno ratovao s haškim bjeguncem Ratkom Mladićem.

Željku Šiljegu je vjenčani kum haški bjegunac Ratko Mladić

Po izvorima bosanskohercegovačkih sigurnosno-obavještajnih službi, navodno je Ratko Mladić vjenčani kum Željka Šiljega, piše Slobodna Dalmacija. Njih dvoje su 1991. godine iz Prištinskog korpusa JNA prebačeni u Kninski korpus gdje su bili zapovjednici. Branimir Glavaš je još uvijek siguran pod zaštitom bosanskog državljanstva, no najavljuje se kako će pravni timovi Ministarstava pravosuđa dviju zemalja ubrzo pripremiti međudržavni sporazum o izrađivanju osuđenih na temelju dvojnog državljanstva.

Jučer je već izdana lokalna tjeralica za Branimirom Glavašem, a Krunoslav Borovec iz Ravnateljstva policije izvijestio je danas kako je postupak za raspisivanje tjeralice na međunarodnoj razini završen te zastupnika moraju tražiti i policije stranih zemalja. Ta međunarodna tjeralica je raspisana nakon što se naša policija uvjerila da Glavaša nema na poznatim lokacijama u Hrvatskoj.

Glavaš želi ponovljeno suđenje u BiH

I bosanska policija je tijekom prošlog vikenda već obavila prve razgovore s Glavašem, a on im je prijavio adrese na kojima će biti u toj zemlji. Policija susjedne države zadovoljna je tim razgovorima, jer tvrde da je u njima Glavaš bio "jako korektan".

Glavaš je u intervjuu Dnevnom Avazu izjavio kako je spreman da mu se ponovljeno suđenje održi u BiH te želi potpunu suradnju s vlastima susjedne države. Posebno je u intervjuu napao premijera Sanadera koji mu je "montirao" cijeli proces.

I.Kri.
Foto: Arhiva

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.