Trebao voziti djecu na maturalac u Istru, imao alkohola u krvi. "Bio je na godišnjem"

Foto: Davor Visnjic/PIXSELL/Ilustracija

Zagrebačka policija je, tijekom redovne kontrole, utvrdila da je vozač koji je jutros trebao voziti autobus pun djece na maturalac u Istru imao alkohola u krvi. Tu informaciju potvrdio je za N1 Karlo Rukavina, direktor tvrtke AT Karlovac.

Istaknuo je da dosad nisu imali slučaj poput ovog, a dodao je i da s vozačem nikad nije bilo problema. 

"Vozač je bio na godišnjem, sad je puno izleta, vozača manjka kao i svugdje, morali smo napraviti nekakvu rotaciju, no to ga ne opravdava. Bio je upoznat s tim da će biti testiran od strane policije", rekao je direktor.

Koncentracija od 0.04 promila

Poručio je da će protiv vozača poduzeti odgovarajuće mjere te da AT Karlovac ima "apsolutnu nultu toleranciju prema svakom obliku neprofesionalnog ponašanja zaposlenika". Rukavina je rekao i da je kontaktirao ravnateljicu škole i ispričao joj se te da je djecu na maturalac odvezao drugi vozač.

Iz PU zagrebačke kazali su za N1 da je vozač alkotestiran u sklopu redovite provjere vozača i vozila kojima se prevoze djeca. Bio je pozitivan na alkohol, a službeno je potvrđeno da je imao koncentraciju od 0.04 promila te je odmah isključen iz prometa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.