Tri tjedna od nestanka autističnog dječaka u Njemačkoj. "Nismo isključili da je otet"

Foto: Policija Rotenburg

Prošla su tri tjedna otkako je u njemačkom gradiću Bremervördeu nestao šestogodišnji dječak Arian Arnold. "Neobjašnjivo nam je da dječaka još nigdje nismo pronašli", kazao je glasnogovornik policije Heiner van der Werp.

"Ne možemo ništa isključiti. Nikad nismo isključili mogućnost da je otet", dodao je Van der Werp u razgovoru za časopis Spiegel. Prema informacijama Bilda, policija istražuje mogućnost da se radi o zataškanoj nesreći tijekom lova. 

Bild piše da policija istražuje dojavu prema kojoj bi dječak mogao biti ozlijeđen i skriven u nepoznatoj kući. Policajci namjeravaju razgovarati s lokalnim stanovništvom kako bi dobili nove informacije i provjerili jesu li oni nešto primijetili.

Na obali otkriven otisak dječjeg stopala

"Bit će to svojevrsno čišćenje od vrata do vrata", objasnio je Van der Werp. Do sada su dužnosnici uglavnom pretpostavljali da se radi o nesretnom slučaju, strahujući da je autistično dijete moglo pasti u obližnju rijeku Oste. 

Angažirani su ronioci i čamci, ali to nije dalo rezultata. Na obali je otkriven otisak dječjeg stopala, što je zanimljivo jer Arian u trenutku nestanka nije bio obuven. Planira se i nova pretraga rijeke. Proteklog vikenda bilo je toplo vrijeme, što su mnogi iskoristili za šetnju pored rijeke, ali nitko nije uočio ništa korisno. 

Arian je nestao iz roditeljske kuće 22. travnja. Policija je u posjedu snimke s obližnje nadzorne kamere. Prema informacijama Bilda, snimka pokazuje kako se Arian brzo kreće ulicom oko 19:15. Dodaju da je Arian u tom trenutku držao predmet koji izgleda kao igračka mač ili štap te da je djelovao bezbrižno.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.